Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Οι ΗΠΑ προειδοποιούν ξανά: Οποιος υποστηρίξει το ιρανικό τάνκερ Adrian Darya 1 θα υποστεί κυρώσεις

banner roots

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν ξανά: Οποιος υποστηρίξει το ιρανικό τάνκερ Adrian Darya 1 θα υποστεί κυρώσεις
21.08.2019 | 09:07

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν ξανά: Οποιος υποστηρίξει το ιρανικό τάνκερ Adrian Darya 1 θα υποστεί κυρώσεις

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το διπλωματικό «θρίλερ» για το ιρανικό τάνκερ Adrian Darya 1 -πρώην... Grace 1- το οποίο φέρεται ότι έχει βάλει «πλώρη» για την Καλαμάτα.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο διεμήνυσε ότι οι ΗΠΑ θα αναλάβουν κάθε δράση που θεωρούν ότι απαιτείται για να εμποδίσουν το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Adrian Darya 1 να παραδώσει πετρέλαιο στη Συρία κατά παραβίαση αμερικανικών κυρώσεων.

Μέχρι στιγμής πάντως η πορεία που θα ακολουθήσει το ιρανικό τάνκερ Adrian Darya 1 αποτελεί δυσεπίλυτο γρίφο.

Προειδοποιούν ξανά με κυρώσεις οι ΗΠΑ για το Adrian Darya 1

«Έχουμε καταστήσει σαφές ότι όποιος το αγγίξει, όποιος το υποστηρίξει, όποιος του επιτρέψει να ελλιμενιστεί κινδυνεύει να υποστεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ», υπενθύμισε απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας. «Αν αυτό το πλοίο κατευθυνθεί ξανά στη Συρία θα αναλάβουμε κάθε δράση που μπορούμε για να το αποτρέψουμε αυτό όπως προβλέπουν οι κυρώσεις», συμπλήρωσε ο Πομπέο.

Το Adrian Darya 1 -μέχρι πρότινος γνωστό ως Grace 1- αναχώρησε από τα ανοικτά του Γιβραλτάρ τη 18η Αυγούστου και, σύμφωνα με δεδομένα εξειδικευμένων ιστοτόπων, έχει δηλώσει ως προορισμό την Καλαμάτα.

Πηγή: iefimerida.gr 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel