Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Φόβοι για τοξικό μόλυβδο από την Παναγία των Παρισίων -Απολυμαίνουν σχολεία και τους γύρω δρόμους
Φόβοι για τοξικό μόλυβδο από την Παναγία των Παρισίων -Απολυμαίνουν σχολεία και τους γύρω δρόμους
07.08.2019 | 09:27

Φόβοι για τοξικό μόλυβδο από την Παναγία των Παρισίων -Απολυμαίνουν σχολεία και τους γύρω δρόμους

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Σε ωρολογιακή υγειονομική βόμβα κινδυνεύουν να εξελιχθούν οι 400 τόνοι μολύβδου που ξεχύθηκαν στη γύρω περιοχή της Παναγίας των Παρισίων.

Πέντε μήνες μετά την πυρκαγιά του Απριλίου και ύστερα από τις διαμαρτυρίες των κάτοικων της περιοχής και δηλώσεων των ειδικών για την τοξικότητα του μολύβδου, ο δήμος των Παρισίων και η Πολιτεία αποφάσισαν να προχωρήσουν στη δραστική απολύμανση της περιοχής γύρω από την Παναγία των Παρισίων.

Έτσι, μετά τις δοκιμασίες από τον καύσωνα που έπληξε και υπήρχαν φόβοι για την αντοχή των υλικών, στην Παναγία των Παρισίων από σήμερα και για τρεις μέρες, ο δήμος θα καλύψει με ένα ειδικό πήκτωμα τόσο το εσωτερικό της εκκλησίας όσο και το προαύλιο και τους γύρω δρόμους.
Απολύμανση σε σχολεία γύρω από την Παναγία των Παρισίων
Στόχος όπως αναφέρει η DW είναι να απορροφηθεί κάθε σωματίδιο ή μολυβδόσκονη από το πήκτωμα, το οποίο θα αφαιρεθεί μετά από τρεις μέρες. Τέτοια απολύμανση θα γίνει και στα σχολεία που βρίσκονται σε ακτίνα 100 με 150 μέτρων γύρω από το ναό ενώ στο πιο κοντινό σχολείο όπου μετρήθηκαν υψηλά ποσοστά μολύβδου ο δήμος ανακατασκευάζει το προαύλιο.

Ο καύσωνας δοκιμάζει την αντοχή της Παναγίας των Παρισίων -Φόβοι για κατάρρευση

Εκτιμάται ότι από την πυρκαγιά ελευθερώθηκαν περίπου 400 τόνοι μολύβδου
Υπήρξαν μάλιστα και προτάσεις για ειδική απομόνωση όπως γίνεται στην αφαίρεση αμιάντου. Ωστόσο ο δήμος αρνήθηκε εξηγώντας ότι ο αμίαντος αιωρείται ενώ ο μόλυβδος κατακάθεται και έτσι το πήκτωμα είναι πιο αποτελεσματικό.
Ο μόλυβδος είναι μια ισχυρή τοξική ουσία που σε περίπτωση εισπνοής ή κατάποσης σε μορφή ατμών ή λεπτής σκόνης μπορεί να συσσωρευτεί στο σώμα και να είναι επιβλαβής για τον εγκέφαλο, το συκώτι, τα νεφρά, τα οστά και το νευρικό σύστημα.

Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018