Η Daily Telegraph σημειώνει ότι ο βουλευτής του Συντηρητικού κόμματος σερ Όλιβερ Λέτουϊν που έχει συμμαχήσει με τον αντίπαλο του Τζόνσον στη μάχη για την διαδοχή της Τερέζα Μέι, τον υπουργό Περιβάλλοντος Μάικλ Γκόουβ, έχει συνταχθεί με αυτούς που σχεδιάζουν να αποτρέψουν μια μη-συμφωνία Brexit.
H ίδια εφημερίδα επισημαίνει ότι η σημερινή αντιπαράθεση θυμίζει την κούρσα για την ηγεσία των Τόρις το 2016, όταν ο κ. Γκόουβ είχε σαμποτάρει τις ελπίδες του κ. Τζόνσον την ημέρα που είχε αποφασίσει να ξεκινήσει την εκστρατεία του.
Η Irish Times προβάλλουν μια έκθεση που έγινε για λογαριασμό του υπουργείου Οικονομίας της Βόρειας Ιρλανδίας και η οποία προειδοποιεί για τον αντίκτυπο μιας μη - συμφωνίας Brexit στο εμπόριο με τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας.
Η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα μοντέλα - "just-in time delivery" - θα καταστούν αδύνατο να εφαρμοσθούν σε ορισμένες επιχειρήσεις, ενώ θα επιβληθούν και "απαγορευτικά κόστη" σε άλλες.
Τέλος το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel επισημαίνει τέσσερα προβλήματα που θα μπορούσε να προκαλέσει το "μη συναινετικό διαζύγιο" της Βρετανίας με την ΕΕ. Σύμφωνα με το Der Spiegel ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα θα είναι -"η απώλεια της εμπιστοσύνης".
Ένας αναλυτής υπογραμμίζει ότι η μη-συμφωνία Brexit θα σήμαινε ότι οι εμπορικές διαπραγματεύσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ - "θα πάγωναν επί χρόνια με καταστροφικές επιπτώσεις για τη βρετανική οικονομία".






















