Η εφημερίδα μας ενημερώνει ότι η κ. Μέι ελπίζει ότι το κόμμα των Δημοκρατών Ενωτικών (DUP) θα αναθεωρήσει και θα στηρίξει μια συμφωνία Brexit εφόσον υπάρξει συμβιβασμός μεταξύ του Δουβλίνου και της ΕΕ σε ό,τι αφορά τα σύνορα της Βόρειας Ιρλανδίας και της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας. Η εξέλιξη αυτή θα έκανε και τους σκληροπυρηνικούς Brexiteers να αλλάξουν γνώμη, εκτιμά η Ντάουνινγκ Στριτ.
Στη Sunday Mirror η βουλευτής του Εργατικού κόμματος Ιβέτ Κούπερ σημειώνει ότι η κυβέρνηση κινδυνεύει – “να παρασυρθεί σε μια μη-συμφωνία Brexit λόγω ατυχήματος”.
Ο υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου Λάιαμ Φοξ προειδοποίησε, μιλώντας στην εφημερίδα The Sunday Telegraph, για τον κίνδυνο ενός «πολιτικού τσουνάμι» αν οι βουλευτές δεν καταφέρουν να σεβαστούν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2016 που ζητούσε αποχώρηση από την ΕΕ.
Παράλληλα, ο κ. Φοξ επέκρινε τους υποστηρικτές του Brexit χωρίς συμφωνία, κρίνοντας ότι “το πιο ανόητο πράγμα που μπορείς να κάνεις σε μια διαπραγμάτευση είναι να δείξεις το πιο δυνατό χαρτί σου”.
H κυβέρνηση σχεδιάζει να φέρει προς ψήφιση νομοσχέδιο που θα δίνει τη δυνατότητα στην Τερέζα Μέι να διευθετήσει το ζήτημα του Brexit έως το τέλος του μηνός διαφορετικά θα πρέπει να ματαιώσει την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ το 2019.
Φίλοι του προέδρου της Βουλής των Κοινοτήτων Τζον Μπέρκουο υπογραμμίζουν στον Observer ότι ο κ. Μπέρκουο είναι δυσαρεστημένος επειδή υπουργοί της κυβέρνησης αντιδρούν στην πρόταση να του δοθεί τίτλος ευγενείας (peerage). Οι υπουργοί επικρίνουν τον Τζον Μπέρκουο για “προκατάληψη” εις βάρος της κυβέρνησης σχετικά με το Brexit.


























