Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: Στο προσκήνιο και πάλι τα προβλήματα του NHS

the roots web banners 06

Βρετανία: Στο προσκήνιο και πάλι τα προβλήματα του NHS
07.12.2018 | 18:56

Βρετανία: Στο προσκήνιο και πάλι τα προβλήματα του NHS

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Ο επικεφαλής του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) Simon Stevens απασχολεί τα σημερινά πρωτοσέλιδα.

Σύμφωνα με τους Times, πέντε εκατομμύρια ασθενείς το μήνα περιμένουν περισσότερες από τρεις εβδομάδες για να δουν τον παθολόγο τους. Και σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, 1.000 λιγότεροι οικογενειακοί γιατροί είναι στη θέση τους από τότε που οι υπουργοί είχαν υποσχεθεί να γίνουν προσλήψεις επιπλέον 5.000 γιατρών το 2015.

Το σχέδιο του Simon Stevens για τη συνεχή φροντίδα και για τη διατήρηση των ασθενών εκτός νοσοκομείου βασίζεται στην ενίσχυση των ιατρείων που προσφέρουν περισσότερη θεραπεία και συντονισμό σε τοπικό επίπεδο. "Αλλά παρά τα επιπλέον χρήματα, η στρατολόγηση γιατρών από το εξωτερικό καρκινοβατεί", προσθέτουν οι Times.

Εν τω μεταξύ, ο Stevens σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι σε αντιπαράθεση με τη Ντάουνινγκ Στριτ, το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας για το εάν το μακροπρόθεσμο σχέδιό του για την υγεία μπορεί να υποσχεθεί την ενίσχυση των υπηρεσιών φροντίδας των ασθενών.

"Οι υπουργοί έχουν βαρεθεί τις διαπραγματεύσεις και είναι πολύ δυσαρεστημένοι επειδή ο Stevens αρνείται σε οποιοδήποτε σχέδιο να συμπεριλάβει ρητές εγγυήσεις, οι οποίες όπως πιστεύουν οι υπουργοί της κυβέρνησης θα καθησυχάσουν τους ψηφοφόρους και θα τους πείσουν ότι το NHS θα βελτιωθεί δραματικά τα επόμενα πέντε χρόνια χάρη στα επιπλέον χρήματα", αναφέρει ο Guardian.  

Ψηφοφορία για το Brexit - Εικασίες αν καταψηφιστεί η συμφωνία της Τερέζα Μέι

Οι βουλευτές μπορεί να έχουν τη δυνατότητα για μια ανάπαυλα μετά την πενθήμερη συζήτηση στη Βουλή των Κοινοτήτων για το Brexit αλλά το "έπος" της εξόδου της χώρας από την ΕΕ συνεχίζει να απασχολεί τις πρώτες σελίδες των εφημερίδων που κάνουν προβλέψεις για το τι θα γίνει στην περίπτωση που την επόμενη Τρίτη απορριφθεί η συμφωνία από το κοινοβούλιο.

Η Daily Telegraph αναφέρει ότι μέλη του υπουργικού συμβουλίου ζήτησαν από την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να προτείνει κάποιο άλλο σχέδιο ώστε να περάσει μια νέα συμφωνία Brexit από τη Βουλή των Κοινοτήτων, αφού ο επικεφαλής για την επιβολή της κομματικής πειθαρχίας έχει κάνει σαφές ότι η παρούσα συμφωνία δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ανώτεροι υπουργοί πρότειναν στην πρωθυπουργό τέσσερις εναλλακτικές λύσεις στην προσπάθεια να διασώσουν τη συμφωνία της Τερέζα Μέι, "αλλά έφυγαν από τη Ντάουνινγκ Στριτ εκνευρισμένοι όταν δεν μπόρεσαν να δεσμεύσουν την πρωθυπουργό να αποδεχτεί μια από αυτές τις λύσεις", σημειώνει η Telegraph.

H Sun δεν αποκλείει η κ. Μέι να υποβάλλει την παραίτησή της στην περίπτωση που η συμφωνία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ καταψηφιστεί στη Βουλή των Κοινοτήτων. Πληροφορίες από τους κόλπους του Συντηρητικού κόμματος αναφέρουν, γράφει η εφημερίδα, ότι υπουργοί προετοιμάζουν το έδαφος για να υπάρξει διαδοχή στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος. Ο υπουργός των Εσωτερικών Σαζίντ Τζάβιντ και η υπουργός, αρμόδια για τις σχέσεις της κυβέρνησης με το κοινοβούλιο, η Άντρεα Λίντσομ, έχουν προκαλέσει εικασίες για το ενδεχόμενο να διεκδικήσουν την ηγεσία του κόμματος μετά την πρόσκληση προς τους συναδέλφους τους βουλευτές να παρευρεθούν "για ένα ποτό" σε χριστουγεννιάτικο πάρτι που οργανώνουν από κοινού, προσθέτει η Sun.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το