Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Πρόκληση Τσαβούσογλου για Αιγαίο: Εκτός από διπλωματία και δικαστήριο, υπάρχει μια ακόμη επιλογή...

banner roots

Πρόκληση Τσαβούσογλου για Αιγαίο: Εκτός από διπλωματία και δικαστήριο, υπάρχει μια ακόμη επιλογή...
15.11.2018 | 12:21

Πρόκληση Τσαβούσογλου για Αιγαίο: Εκτός από διπλωματία και δικαστήριο, υπάρχει μια ακόμη επιλογή...

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Συγκαλυμμένες απειλές του υπ. Εξωτερικών της Τουρκίας - «Στις διερευνητικές συζητάμε τα θέματα υφαλοκρηπίδας και χωρικών υδάτων τους» είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ

Συγκαλυμμένες απειλές κατά της Ελλάδας για το Αιγαίο απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών το βράδυ της Τετάρτης.

Αναφερόμενος στις συζητήσεις για την υφαλοκρηπίδα και τα χωρικά ύδατα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε χαρακτηριστικά: «Αν θα τα λύσουμε με την Ελλάδα μέσω διπλωματίας ή αν θα πάμε στο δικαστήριο; Για εμάς υπάρχει και μια ακόμη επιλογή. Εάν η Μεγάλη Εθνοσυνέλευση και το κράτος μας αξιολογήσει και εκείνη την επιλογή, θα πρόκειται για μια μονόπλευρη επιλογή».

 

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, δηλαδή, διεμήνυσε ότι για τα θέματα αυτά εκτός από τη διπλωματία και το δικαστήριο της Χάγης υπάρχει και μια τρίτη επιλογή, υπονοώντας τον πόλεμο χωρίς, όμως, να τον κατονομάζει.

Στην ίδια ομιλία ο Τσαβούσογλου είπε, επίσης, πως «ό,τι συνέβη μέχρι την κρίση των Ιμίων, συνέβη. Καμία μετέπειτα κυβέρνηση δεν έχει ευθύνες. Δεν υπήρξε καμία νομική ή πρακτική μεταβολή (στο καθεστώς κανενός) σε κανένα νησί» αναφερόμενος ουσιαστικά στα 18 νησιά στο Αιγαίο που οι Τούρκοι θεωρούν αμφισβητούμενες περιοχές και διαμηνύοντας εμμέσως ότι η Άγκυρα παρακολουθεί τις εξελίξεις.

 

Όσον αφορά τις διερευνητικές συνομιλίες, υπογράμμισε ότι ξεκίνησαν πριν από την κυβέρνηση του ΑΚΡ (του κόμματος του Ερντογάν) διευκρινίζοντας: «Ξεκίνησαν την εποχή του συγχωρεμένου Μπουλέντ Ετζεβίτ. Γιατί; Για το πώς θα διευθετηθούν με την Ελλάδα τα θέματα υφαλοκρηπίδας και χωρικών υδάτων τους. Αν θα τα λύσουμε με την Ελλάδα μέσω διπλωματίας ή αν θα πάμε στο δικαστήριο; Για εμάς υπάρχει και μια ακόμη επιλογή. Εάν η Μεγάλη Εθνοσυνέλευση και το κράτος μας αξιολογήσει και εκείνη την επιλογή, θα πρόκειται για μια μονόπλευρη επιλογή. Αυτό είναι άλλο πράγμα».

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel