Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>ΠΓΔΜ: Συμφωνία της κυβέρνησης με τους οκτώ του VMRO για τις τροπολογίες

banner roots

ΠΓΔΜ: Συμφωνία της κυβέρνησης με τους οκτώ του VMRO για τις τροπολογίες
02.11.2018 | 09:12

ΠΓΔΜ: Συμφωνία της κυβέρνησης με τους οκτώ του VMRO για τις τροπολογίες

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν για το περιεχόμενο των τροποποίησεων στο Σύνταγμα αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε νωρίτερα στα Σκόπια

Προφορική συμφωνία μεταξύ της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας των οχτώ βουλευτών που αποσπάστηκαν από το VMRO-DPMNE και της κυβέρνησης Ζάεφ για τη συνταγματική αναθεώρηση ανακοινώθηκε το βράδυ της Πέμπτης.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν την Παρασκευή, ενώ μέχρι στιγμής, δεν έχει μαθευτεί σε ποιες ακριβώς τροποποιήσεις στο σύνταγμα συμφώνησαν οι δύο πλευρές στη σκοπιανή Βουλή. Οι βουλευτές ψήφισαν για τις συνταγματικές αλλαγές στις 19 Οκτωβρίου υπό τον όρο της εγγύησης της «Μακεδονικής ταυτότητας» στον καταστατικό χάρτη.

Tα σχέδια των τροπολογιών του Συντάγματος αναμένεται να κατατεθούν την Παρασκευή.

Μετά τη συμφωνία, φαίνεται να ανοίγει οριστικά ο δρόμος για τη συνταγματική αναθεώρηση στο πλαίσιο της κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών, καθόσον έχει διαμορφωθεί η απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία των δύο τρίτων (80 έδρες).

Μάλιστα, ο Ζόραν Ζάεφ και άλλα κυβερνητικά στελέχη εκφράζουν την αισιοδοξία ότι και άλλοι νομοθέτες θα ψηφίσουν τη συνταγματική αναθεώρηση.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το