Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Συνετρίβη στη θάλασσα αεροσκάφος με 189 επιβάτες στην Ινδονησία

banner roots

Συνετρίβη στη θάλασσα αεροσκάφος με 189 επιβάτες στην Ινδονησία
29.10.2018 | 09:17

Συνετρίβη στη θάλασσα αεροσκάφος με 189 επιβάτες στην Ινδονησία

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Δύο βρέφη και ένα παιδί ανάμεσα στους επιβαίνοντες της πτήσης της Lion Air - Ο πιλότος είχε ζητήσει να επιστρέψει σε κοντινό αεροδρόμιο - Το στίγμα του αεροσκάφους χάθηκε 13 λεπτά μετά την απογείωση σε υψόμετρο 3.650 ποδών - Δείτε εικόνες από τα συντρίμμια του Boeing 737 - Είχε εμφανίσει βλάβη την Κυριακή αλλά είχε διορθωθεί, αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας

Τραγωδία στην Ινδονησία το πρωί της Δευτέρας, καθώς ένα αεροσκάφος Boeing 737 με 189 επιβαίνοντες έπεσε στη θάλασσα λίγα μόλις λεπτά μετά την απογείωσή του. Σύμφωνα με το Reuters από τους 189 επιβαίνοντας οι 178 ήταν ενήλικες επιβάτες, ένα ήταν παιδί, δύο ήταν βρέφη, δύο ήταν οι πιλότοι και έξι οι αεροσυνοδοί.

Από την πλευρά του το υπουργείο Οικονομικών της Ινδονησίας ανακοίνωσε ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν 20 αξιωματούχοι του υπουργείου.

 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lion Air αποκάλυψε ότι το βράδυ της Κυριακής είχε αναφερθεί βλάβη στο αεροσκάφος τονίζοντας ότι αντιμετωπίστηκε από τους μηχανικούς της εταιρείας και γι' αυτό απογειώθηκε κανονικά το πρωί της Δευτέρας.

Η υπηρεσία έρευνας και διάσωσης της Ινδονησίας ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι το αεροσκάφος δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου προσθέτοντας ότι τα αίτια της πτώσης «παραμένουν ακόμα ένα μεγάλο ερώτημα».

 

Ο επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Ασφαλείας των Μετακινήσεων της Ινδονησίας δήλωσε, πάντως, ότι ο πιλότος ζήτησε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο Soekarno Hatta που βρίσκεται στα περίχωρα της Τζακάρτα και του είχε δοθεί το «πράσινο φως» χωρίς να διευκρινίζει για ποιο λόγο είχε ζητηθεί η επιστροφή του αεροσκάφους σε αεροδρόμιο.

Τα μέλη των σωστικών συνεργείων που βρίσκονται στο σημείο της συντριβής επιβεβαίωσαν ότι τα συντρίμμια ανήκουν στο Boeing 737 προσθέτοντας ότι έχουν εντοπίσει ταυτότητες και διπλώματα οδήγησης που πιστεύεται ότι ανήκαν σε επιβάτες.

 

View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter
Humas basarnas@humas_basarnas
 
 

KN SAR 224 JAKARTA DAN RIB 03 JAKARTA TIBA DI LOKASI DAN MENEMUKAN SERPIHAN2 YG DIDUGA DARI PESAWAT LION AIR JT 610

 
 
 
Sutopo Purwo Nugroho
@Sutopo_PN
 
 

Serpihan pesawat Lion Air JT 610 yang jatuh di perairan Karawang. Beberapa kapal tug boad membantu menangani evakuasi. Video diambil petugas tug boad yang ada di perairan Karawang.

 

Το αεροσκάφος ήταν της Ινδονησιακής εταιρείας πτήσεων  χαμηλού κόστους Lion Air. Η συντριβή αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το Reuters, που επικαλέστηκε τον Γιουσούφ Λατίφ, Ινδονήσιο αξιωματικό της υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης. Το αεροπλάνο ήταν εν πτήσει από την ινδονησιακή πρωτεύουσα Τζακάρτα στην πόλη Pangkal Pinang της Σουμάτρα.

Η Lion Air επιβεβαίωσε ότι το αεροπλάνο έχασε την επαφή με τον πύργο ελέγχου, νωρίς το πρωί της Δευτέρας, αλλά δεν έχει κάνει ακόμα επίσημη δήλωση. Η απώλεια επικοινωνίας με το αεροσκάφος συνέβη μόλις 13 λεπτά από την απογείωσή του.

Υπήρξαν μάρτυρες της συντριβής, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα. Οι διασώστες λένε ότι οι ναυτικοί πάνω σε ένα ρυμουλκό είδαν το αεροπλάνο να πέφτει. "Στις 7:15 π.μ. το ρυμουλκό ανέφερε ότι είχε πλησιάσει την περιοχή και το πλήρωμα είδε τα συντρίμμια ενός αεροπλάνου", δήλωσε στέλεχως των συνεργείων έρευνας και διάσωσης, στην τοπική εφημερίδα Jakarta Post.

Βάρκες και πλοία έσπευσαν σε βοήθεια, στην αναζήτηση πιθανών επιζόντων και οι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια και αντικείμενα που βρέθηκαν στη θάλασσα, δημοσιεύτηκαν στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης.

 

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter
Taz Imansyah@KaitouTaz
 
 

Some debris from that reported has crashed this morning.

 

 

View image on TwitterView image on Twitter
मै योगी@sadharan_indian
 
 

Lion Air indeed has crashed into the sea, no signs of survivors. Pray for there well being

 

Ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης του είχαν μαζί περίπου 11.000 ώρες πτήσης όπως είπε εκπρόσωπος της Lion Air στο Reuters.

Τα στοιχεία από το Flightradar24 δείχνουν ότι το αεροσκάφος ανέβηκε στα 5.000 πόδια πριν να αρχίσει να χάνει ύψος το οποίο αρχικά ανέκτησε πριν τελικά να καταλήξει στη θάλασσα. Το τελευταίο του στίγμα ήταν στα 3.650 πόδια με ταχύτητα 345 κόμβων.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Ασφαλείας των Μετακινήσεων της Ινδονησίας το αεροσκάφος που συνετρίβη είχε παραληφθεί από την εταιρεία τον περασμένο Αύγουστο.

Η εταιρεία, πάντως, είχε ιστορικό ατυχημάτων τα τελευταία χρόνια. Το 2017 ένα από τα Boeing της συγκρούστηκε με αεροσκάφος της Wing Air χωρίς τότε κανείς να τραυματιστεί. Τον Μάιο του 2016 δύο αεροσκάφη της Lion Air συγκρούστηκαν σε αεροδρόμιο ενώ ένα μήνα νωρίτερα άλλο αεροσκάφος είχε χτυπήσει σε αεροπλάνο της TransNusa. το 2013 ένας νεαρός πιλότος «έχασε» τον διάδρομο προσγείωσης και έπεσε σε θάλασσα στο Μπαλί προκαλώντας τον τραυματισμό αρκετών επιβατών.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το