Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Μουντιάλ 2018: Επιτέλους αρχίζει

banner roots

Μουντιάλ 2018: Επιτέλους αρχίζει
14.06.2018 | 07:16

Μουντιάλ 2018: Επιτέλους αρχίζει

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Το 21ο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου ξεκινά σήμερα στο «Λουζνίκι» της Μόσχας με την αναμέτρηση Ρωσία-Σαουδική Αραβία (18:00, ΕΡΤ1) και τα βλέμματα όλων των ποδοσφαιρόφιλων θα είναι στραμμένα για τον επόμενο μήνα στη Ρωσία

Η περίοδος της αναμονής τελείωσε... Ειδικά για τους φανατικούς φίλους του ποδοσφαίρου, οι τελευταίες εβδομάδες έμοιαζαν με αιώνες, αλλά σε λίγες ώρες το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό πάρτι (σε επίπεδο εθνικών ομάδων) ξεκινά και για πρώτη φορά η Ρωσία θα φιλοξενήσει την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Κι ως είθισται στις τελευταίες διοργανώσεις στην πρεμιέρα θα αγωνιστεί η διοργανώτρια κόντρα στην Σαουδική Αραβία (18:00, ΕΡΤ1) το οποίο βέβαια δεν είναι και το πλέον εμπορικό ζευγάρι, ειδικά με τους οικοδεσπότες να είναι μία μέτρια ομάδα η οποία όχι μόνο δεν εμπνέει σιγουριά, αλλά πολλοί πιστεύουν ότι μόνο με ένα θαύμα θα μπορέσει να περάσει στην επόμενη φάση.

Γενικά όμως η φετινή διοργάνωση έχει αρκετές πρωτιές καθώς για πρώτη φορά θα διεξαχθεί στην... ανατολική πλευρά της Ευρώπης, αλλά και σε... δύο ηπείρους καθώς το Σότσι και το Εκατερίνεμπουργκ, δύο από τις συνολικά 11 πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες είναι στην... ασιατική πλευρά της Ρωσίας.

«Καλωσορίζω τις καλύτερες ομάδες του κόσμου και τους φιλάθλους απ’ όλο τον πλανήτ. Ελπίζω ότι όλοι μαζί θα χαρούμε σπουδαίους αγώνες και όλοι όσοι έρθουν στη Ρωσία θα αντιληφθούν τη ξεχωριστή κουλτούρα μας, τη μοναδική ιστορία μας, μαζί με τους φιλόξενους, ειλικρινείς και φιλικούς συμπατριώτες μου», είπε μεταξύ άλλων στο τηλεοπτικό του μήνυμα λίγο πριν από την σέντρα του Μουντιάλ ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν

Ο ισχυρός άνδρας της οικοδέσποινας θα απευθύνει ένα ακόμη χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης (θα αναφερθούμε παρακάτω) δίνοντας για μια ακόμη φορά το στίγμα της διοργάνωσης, που αποτελεί για τον ίδιο ένα από τα πιο μεγάλα στοιχήματα της διακυβέρνησης του...

Ο Πούτιν θέλει να αποδείξει σε όλο τον κόσμο ότι η Ρωσία μπορεί να φέρει εις πέρας τέτοιες «ειδικές αποστολές», ότι η πατρίδα του είναι μια φιλόξενη αλλά και ασφαλής χώρα και γενικά να παρουσιάσει μια διαφορετική εικόνα απ’ αυτή που υπάρχει στην πλειοψηφία της κοινής γνώμης.

Το αν θα τα καταφέρει θα το μάθουμε στο τέλος της διοργάνωσης, η οποία (συνεχίζοντας τα ρεκόρ) ήδη έχει χαρακτηριστεί από τους ειδικούς ως πιο ακριβή όλων των εποχών καθώς σύμφωνα με έρευνα της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung to συνολικό κόστος της διοργάνωσης έχει εκτοξευθεί στα 16 δις ευρώ (ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν λιγότερα από τα μισά).

Ένα μέρος από αυτά αφορούν την τελετή έναρξης, η οποία παραδόξως θα είναι μικρή σε διάρκεια καθώς θα ξεκινήσει στις 17:30 και θα έχει ως πρωταγωνιστές τον Βρετανό τραγουδιστή Ρόμπιν Γουίλιαμς με την Ρωσίδα σοπράνο Αΐντα Γκαριφούλινα, ενώ στο πλευρό τους θα είναι και ο Βραζιλιάνος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Ρονάλντο ο οποίος δεν αποκλείεται να πάρει το μικρόφωνο.

Τα γνωστά φαβορί
Κι από τη στιγμή που ο Αργεντινός διαιτητής Νέστορ Πιτάνα σφυρίξει την έναρξη στον αγώνα Ρωσία-Σαουδική Αραβία η ευχή όλων είναι το ενδιαφέρον να παραμείνει μόνο σ’ αυτά που γίνονται εντός αγωνιστικών χώρων.

Εκεί όπου θεωρητικά 32 χώρες διεκδικούν το στέμμα της πρωταθλήτριας κόσμου, αλλά στην πραγματικότητα αυτές που διεκδικούν το θρόνο είναι πολύ λιγότερες. Τα προγνωστικά δεν προκαλούν ιδιαίτερη αίσθηση καθώς Βραζιλία και Γερμανία βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων με την «σελεσάο» να εκπλήσσει ευχάριστα με την ωριμότητα που βγάζει στο παιχνίδι της, ενώ λίγο πιο πίσω είναι Ισπανία, Γαλλία και Αργεντινή.

Μόνο που η Ισπανία κατάφερε να γίνει άνω κάτω λόγω της αλλαγής προπονητή και πλέον έχει εξελιχθεί στο πιο μεγάλο ερωτηματικό του τουρνουά, ενώ ικανές για το χειρότερο και το καλύτερο είναι Αγγλία, Βέλγιο και Πορτογαλία....

Από κει και πέρα εκπλήξεις σίγουρα θα προκύψουν, ωστόσο πολύ δύσκολα θα μπορέσει κάποια άλλη ομάδα να φτάσει μέχρι το τέλος. Η λίστα πάντως με τα φαβορί και τα αουτσάιντερ σίγουρα θα ήταν διαφορετική αν δεν υπήρχαν δύο μεγάλες και αναπάντεχες απουσίες.

Ιταλία και Ολλανδία κατάφεραν να αποκλειστούν από την τελική φάση (οι Ολλανδοί δεν έφτασαν καν στα μπαράζ) και θα δουν, όπως δυστυχώς κι η δική μας Εθνική, το Μουντιάλ από την τηλεόραση.

Λίγη υπομονή λοιπόν κι από σήμερα το βράδυ μέχρι την 15η Ιουλίου οπότε και θα πέσει η αυλαία του 21ου Μουντιάλ (αρχίζοντας ταυτόχρονα η αντίστροφή μέτρηση για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ) ας απολαύσουμε ένα μήνα γεμάτο ποδοσφαιρικό θέαμα και συγκινήσεις που μόνο ένα Μουντιάλ μπορεί να προσφέρει.

Πριν όμως... αρχίσει το ματς θυμηθείτε 7+1 άγνωστες ιστορίες πρωταγωνιστών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά και οκτώ λόγους για να πηγαίνει η μπάλα στην εξέδρα, ενώ μπορείτε να δείτε τις λεπτομέρειες για τα 12 γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τους 64 αγώνες, αλλά και το πλήρες τηλεοπτικό πρόγραμμα του Μουντιάλ.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το