Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Τι απέγινε μετά τη συγκλονιστική φωτογραφία το κοριτσάκι που «παραδόθηκε» στην κάμερα;

banner roots

Τι απέγινε μετά τη συγκλονιστική φωτογραφία το κοριτσάκι που «παραδόθηκε» στην κάμερα;
03.04.2015 | 19:06

Τι απέγινε μετά τη συγκλονιστική φωτογραφία το κοριτσάκι που «παραδόθηκε» στην κάμερα;

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Διεθνή

Το κοριτσάκι που ράγισε εκατομμύρια καρδιές όταν «παραδόθηκε» στη φωτογραφική μηχανή, την οποία πέρασε για όπλο, βρέθηκε εν μέσω μιας πρόσφατης επιδρομής της Αλ Κάιντα.

Η 4χρονη Χιουντέα, που τρόμαξε με την κάμερα του φωτογράφου Οσμάν Σαγκιρλί και σήκωσε ψηλά τα χεράκια της σε ένδειξη παράδοσης, ζούσε στο στρατόπεδο προσφύγων Ατμα, μόλις 10 χλμ. από τα σύνορα με την Τουρκία.

Oπως αναφέρει η Daily Mail, η μικρή με τη μητέρα και τα τρία αδέλφια της ζούσαν στον συριακό καταυλισμό, αφού ο πατέρας της σκοτώθηκε το 2012 σε μία μαζική σφαγή στη Χάμα. Ομως, πριν από δύο εβδομάδες η οικογένεια πήρε τη μοιραία απόφαση να κινηθεί νότια, προς την πόλη Ιντλίμπ.

Δυστυχώς, το περασμένο Σαββατοκύριακο η πόλη δέχθηκε επίθεση και πέρασε στα χέρια της Nusra, της βάναυσης «θυγατρικής» της Αλ Κάιντα. Αυτό σημαίνει ότι η οικογένεια της Χιουντέα, μαζί με πολλές άλλες στην περιοχή, βρέθηκε ανάμεσα στα διασταυρωμένα πυρά καθεστωτικών και ανταρτών που έχουν σκοτώσει συνολικά 220.000 άτομα από το 2011 (από τα οποία 10.000 ήταν παιδιά).

Οι αρχηγοί της Nusra θέλουν να επιβάλουν τον νόμο της σαρία και μετά την αιματηρή κατάληψη της Ιντλίμπ, ο Μοχάμαντ Αμπού Σαΐντ αλ-Γκολάνι δήλωσε την Τετάρτη: «Χαιρετίζουμε τους ανθρώπους της Ιντλίμπ. Με το θέλημα του Θεού, θα απολαύσετε τη δικαιοσύνη του νόμου της Σαρία, η οποία θα διατηρεί τη θρησκεία και το αίμα».

Αυτή είναι μία τρομακτική είδηση για εκείνους που ζουν υπό το καθεστώς της Nusra, αφού η αιμοσταγής φήμη της οργάνωσης συγκρίνεται μόνο με εκείνη της ISIS. Η οργάνωση «παντρεύει» μια σοβαρή ερμηνεία του Ισλάμ με τον νόμο της σαρία.

«Εκτελούν γυναίκες που εργάζονται σε οίκους ανοχής και λιθοβολούν τους μοιχούς. Είναι μια βίαιη ερμηνεία του νόμου της σαρία», λένε όσοι γνωρίζουν τη δράση της.

Επίσης η οργάνωση ειδικεύεται στη χρήση των βομβιστών αυτοκτονίας, που στοιχίζουν τη ζωή σε χιλιάδες αμάχους και πολλά παιδιά, ενώ ανέλαβε την ευθύνη για μαζικές εκτελέσεις, δολοφονίες δημοσιογράφων, ακόμα και ιερέων τα τελευταία χρόνια.

Από τότε που ανέλαβαν τον έλεγχο της Ιντλίμπ, έχουν υπάρξει αναφορές για δύο χριστιανούς άνδρες που εκτελέστηκαν, ενώ το Βατικανό - επικαλούμενο τοπικές πηγές ειδήσεων- κάνει λόγο και για έναν Ελληνα ορθόδοξο ιερέα που απήχθη από τζιχαντιστές.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το