Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Συνετρίβη Airbus της Germanwings στις γαλλικές Αλπεις με 148 επιβάτες

banner roots

Συνετρίβη Airbus της Germanwings στις γαλλικές Αλπεις με 148 επιβάτες
24.03.2015 | 13:35

Συνετρίβη Airbus της Germanwings στις γαλλικές Αλπεις με 148 επιβάτες

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Αεροσκάφος Airbus 320 της GermanWings στο οποίο επέβαιναν 142 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα συνετρίβη στις γαλλικές Αλπεις, σύμφωνα με την υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Βαρκελώνης στην βορειοανατολική Ισπανία και είχε προορισμό το αντίστοιχο του Ντίσελντορφ στην δυτική Γερμανία.
Το σημείο της συντριβής εντοπίζεται σε περιοχή μερικές δεκάδες χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά των Καννών και της Νίκαιας, κοντά στο Ντιν.

Εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας Airbus σε μία πρώτη δήλωσή της ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια να συλλεχθούν οι πρώτες ακριβείς πληροφορίες για το συμβάν.

Στο σημείο επικρατούσαν μέτριας πυκνότητας νεφώσεις και αντίστοιχα μέτριας ισχύος ανατολικοί-νοτιοανατολικοί άνεμοι, σύμφωνα με το weather.com.

Ηδη υπάρχουν πληροφορίες για τον εντοπισμό των συντριμιών του Airbus κοντά σε χωριό της περιοχής.

H Germanwings είναι θυγατρική της Lufthansa στην κατηγορία των χαμηλού κόστους αερομεταφορέων.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντα εκτίμησε ότι κανένας δεν επέζησε της συντριβής. Μεταξύ των επιβατών, κατά τον κ.Ολάντ, εκτιμάται ότι υπήρχε μεγάλος αριθμός Γερμανών πολιτών.

«Υπήρχαν 148 άνθρωποι πάνω στο αεροπλάνο ... οι συνθήκες του δυστυχήματος, που δεν έχουν αποσαφηνιστεί πλήρως, να οδηγούν στην εκτίμηση ότι δεν υπάρχουν επιζώντες», όπως είπε, προσθέτοντας ότι η συντριβή έγινε «σε περιοχή που είναι εξαιρετικά δύσκολο να την προσεγγίσουν» τα σωστικά συνεργεία.

Βαλς: Από 142 ως 150 νεκροί

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς σε δήλωσή του είπε ότι φοβάται πως «από 142 ως 150» επιβάτες και πλήρωμα έχουν σκοτωθεί, ενώ ανέφερε ότι δεν είναι προς το παρόν γνωστές οι αιτίες του δυστυχήματος.

«Φυσικά δεν γνωρίζουμε τις αιτίες για τη συντριβή ... προφανώς φοβόμαστε ότι οι 142 ως 150 επιβάτες και πλήρωμα σκοτώθηκαν σήμερα, δεδομένων των συνθηκών».

Ενημέρωσε επίσης ότι έχει ενεργοποιηθεί η υπουργική ομάδα διαχείρισης κρίσεων για το συντονισμό των δράσεων στον απόηχο της συντριβής.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζενέβ έχει ήδη ξεκινήσει για να βρεθεί στο σημείο, στο πλαίσιο της προαναφερθείσας απόφασης.

 

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel