Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>7,4 Ρίχτερ στο Ελ Σαλβαδόρ - Προειδοποίηση για τσουνάμι

banner roots

7,4 Ρίχτερ στο Ελ Σαλβαδόρ - Προειδοποίηση για τσουνάμι
14.10.2014 | 08:42

7,4 Ρίχτερ στο Ελ Σαλβαδόρ - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Σεισμός μεγέθους 7,4 βαθμών σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή σε απόσταση 106 χιλιομέτρων νότια- νοτιοανατολικά του Ουσουλουτάν στο Ελ Σαλβαδόρ ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωδυναμικό Κέντρο.

Το επίκεντρο εντοπίστηκε σε βάθος 9 χιλιομέτρων και το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι του Ειρηνικού εξέδωσε προειδοποίηση για επικίνδυνα "κύματα τσουνάμι".

Η ζώνη που είναι πιθανόν να πληγεί από παλιρροϊκά κύματα περιλαμβάνει τις ακτές της Νικαράγουας, της Ονδούρας και του Ελ Σαλβαδόρ και εκτείνεται σε ακτίνα 300 χιλιομέτρων από το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης.

Οι υπηρεσίες άμεσης επέμβασης του Ελ Σαλβαδόρ δεν έχουν πληροφορίες για εκτεταμένες υλικές ζημιές ή θύματα, συμβουλεύουν όμως τον πληθυσμό των παράκτιων περιοχών να μετακινηθεί προς την ενδοχώρα λόγω της προειδοποίησης για τσουνάμι.

Το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι του Ειρηνικού εξέδωσε προειδοποίηση για επικίνδυνα "κύματα τσουνάμι". Η ζώνη που είναι πιθανόν να πληγεί από παλιρροϊκά κύματα περιλαμβάνει τις ακτές της Νικαράγουας, της Ονδούρας και του Ελ Σαλβαδόρ και εκτείνεται σε ακτίνα 300 χιλιομέτρων από το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος του Ελ Σαλβαδόρ ανακοίνωσε ότι ο σεισμός σημειώθηκε στις 21.51 τοπική ώρα και ότι δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για θύματα ή ζημίες.

 

Πηγή: ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το