Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Υγεία>>Αιμοδοσία…. σημαίνει προσφορά ζωής | 14 Ιουνίου παγκόσμια ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη
Αιμοδοσία…. σημαίνει προσφορά ζωής | 14 Ιουνίου παγκόσμια ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη
13.06.2014 | 09:37

Αιμοδοσία…. σημαίνει προσφορά ζωής | 14 Ιουνίου παγκόσμια ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη

Συντάκτης/Συντάκτρια: 
Κατηγορία: Υγεία

Γράφει ο Θεόδωρος Ι Μπαβέας

Τιμούμε και ευχαριστούμε τους εθελοντές Αιμοδότες του Νησιού μας για την πολύτιμη προσφορά τους αλλά και όλους τους εθελοντές σε ολόκληρο το κόσμο γιατί χαρακτηρίζονται από ιδανικά και αισθήματα, γιατί συμβολίζουν και εκφράζουν τις πανανθρώπινες αξίες της αγάπης, της αλληλεγγύης της φιλίας της φιλανθρωπίας προς τον συνάνθρωπο τους.

Οι αιμοδότες και οι φίλοι της αιμοδοσίας, έχουν χαρακτηριστεί συνάνθρωποι μας οι οποίοι έχουν ένα διακριτό ευγενικό κοινωνικό χαρακτήρα γιατί δίνοντας το αίμα τους δίνουν ζωή στον άγνωστο συνάνθρωπο μας. Είναι αυτοί οι οποίοι με τον εθελοντισμό δίνουν την ίδια τους τη ζωή γιατί έχουν αποβάλει τις φοβίες, τον ατομικισμό, την απομόνωση την απάθεια και την αδιαφορία για τον συνάνθρωπο τους.

Είναι αυτοί που με το αίμα τους άρρωστοι συνάνθρωποι μας, είδαν το φως της ημέρας είδαν τα βουνά και τη θάλασσα και αγκάλιασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Εθελοντές αιμοδότες είναι γυναίκες και άνδρες οι οποίοι έχουν ανοίξει το θησαυροφυλάκιο της ψυχής του, και έχουν απλόχερα δώσει το περιεχόμενο της καρδιάς τους για τις πιο ζωτικές ανάγκες της παγκόσμιας κοινότητας, για την ίδια τη ζωή.

Σήμερα στην απάνθρωπη κοινωνία εις την οποία ζούμε όλο και πιο σπουδαίοι σημαντικοί και απαραίτητοι φαντάζουν οι άνθρωποι αυτοί οι οποίοι προσφέρουν εθελοντισμό, είναι συνάνθρωποι μας οι οποίοι έχουν ξεχωριστά ιδανικά ισχυρά οράματα και κοινωνικές ευαισθησίες.

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά σήμερα στην δικτατορία της οικονομίας λείπουν, και φαντάζουν περισσότερο, πιο εντυπωσιακά πιο φωτεινά στην κατηφορική καταστρεπτική πορεία την οποία ακολουθούμε ως κοινωνία, γιατί δύσκολα μπορούμε  να τα διακρίνουμε, αφού τα πάντα έχουν ισοπεδωθεί και όπου το χρήμα είναι πιο σημαντικό από το ανθρώπινο κύτταρο ώστε να έχει την πρώτη θέση στη ζωή την υγεία και την επιβίωση των ανθρώπων.

Αναρωτηθήκαμε ποτέ εμείς οι ίδιοι, εάν σεβόμαστε τον ίδιο μας τον εαυτό, και μετά τον συνάνθρωπο μας! τι κάνουμε στις κοινωνικές μας εκδηλώσεις για τον ανθρωπισμό ποιες είναι οι κοινωνικές ευαισθησίες και αξίες οι οποίες έχουν αντικατασταθεί από τον ατομικισμό την υποκρισία , την απάτη και το ψέμα!

Οι κοινωνικές αυτές αρετές και αξίες πρέπει να  κοσμούν τους σύγχρονους δημοκρατικούς πολίτες και ιδιαιτέρως   αυτούς που ασκούν  διοίκηση και  οι  οποίοι θα πρέπει να προάγουν και να  στηρίζουν αυτές τις   κοινωνικές αξίες, μέσα από  την διοίκηση, με προτεραιότητα  την   εθελοντική   αιμοδοσία, ενώ οι πολίτες πρέπει έστω και  διδασκόμενοι να συνειδητοποιήσουν την σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας και την μεγάλη αξία του αίματος.

Στην εθελοντική  αιμοδοσία πρέπει  να παίρνουμε  μέρος  όλοι μας, και αυτοί οι οποίοι δίνουν αίμα και αυτοί οι όποιοι δεν μπορούν να αιμοδοτίσουν αλλά μπορούν να είναι φίλοι της αιμοδοσίας, πρέπει όλοι μας να έχουμε συμμετοχή σε αυτό το υψηλό έργο κοινωνικής ανθρώπινης αλληλεγγύης, για να φτιάξουμε έτσι  μια  κοινωνία ηθικά άξια και πραγματικά   προοδευτική.

Πρέπει να μάθουμε, να  γνωρίσουμε, να πιστέψουμε, να βοηθήσουμε όλοι την εθελοντική αιμοδοσία, από όπου  και αν βρισκόμαστε έτσι  ώστε  η χώρα   μας να έχει επάρκεια   αίματος, εμείς να μην είμαστε αδιάφοροι   και μόνο απαιτητικοί, όταν πρέπει γνωρίζουμε  ότι το πιο πολυτιμότερο αγαθό στο  άνθρωπο είναι μόνο η ζωή η οποία πολλές φορές σώζεται μονό με ΑΙΜΑ.

Η προσφορά του αίματος  είναι η πιο ιερή φιλανθρωπική πράξη, υψηλών ιδανικών και αισθημάτων  προς τον συνάνθρωπο μας, το αίμα είναι γνωστό  ότι δεν παράγεται   στο   εργαστήριο και  είναι το μοναδικό αναντικατάστατο μέσο για να σωθεί  μια ζωή.

Η μετάγγιση του αίματος αποτελεί την πρώτη μεταμόσχευση, η οποία στη  μακρόχρονη  ιστορία  της έχει σώσει εκατομμύρια ανθρώπους.

Είναι η αιμοδοσία μεγάλο επιστημονικό επίτευγμα  και η εθελοντική αιμοδοσία υψίστη δωρεά,  από τον άγνωστο αιμοδότη, στον άγνωστο άρρωστο συνάνθρωπο μας στην κοινωνία εις την οποία ζούμε η προσφορά αίματος, είναι πράξης, μέσα  από την οποία ο πολίτης αισθάνεται ηθικά και κοινωνικά καταξιωμένος.

Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι για να μεγαλώσει αυτό το μεγαλόπρεπο οικοδόμημα της εθελοντικής  αιμοδοσίας του οποίου το μοναδικό του υλικό  είναι ο άνθρωπος η αγάπη η θέληση και η προσφορά.

Μέσα σε  αυτή την κοινωνία πρέπει να δημιουργείται και να ενισχύεται ο εθελοντισμός και αυτό το τεράστιο ανθρωπιστικό έργο της αιμοδοσίας το οποίο προσφέρει στον άνθρωπο το πολυτιμότερο αγαθό που είναι η υγεία.

Αυτό το μοναδικό μεγαλούργημα του εθελοντισμού φτιάχνετε από τον άνθρωπο για τον   άνθρωπο με μοναδικά υλικά την θέληση, την αγάπη την αλληλεγγύη, την ανθρωπιά, την φιλανθρωπία και πρέπει να βοηθήσουμε όλοι να στεριώσει την συνείδηση του κόσμου.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018