Επομένως και σε αυτή την μετεκλογική περίοδο έχουμε βουλή και τηλεόραση με πολιτική αντιπαράθεση από πολλά φρόκαλα της παλαιάς και νέας γενιάς πολιτικών και πολιτικάντηδων, η οποία έχει πάλι μετατραπεί σε καθημερινά τηλεοπτικά πολιτικά σήριαλ με διάφορα κεντροδεξιά και κεντροαριστερά Ευρωπαϊκού τύπου σενάρια μεταλλαγμένης δημοκρατίας με πολιτικές τερατογεννέσεις ΠΑΣΟΚ -ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ και ένα νέο πολιτικό κόμμα πολυσυλλεκτική ιδεολογία το Ποτάμι με μοναδικό στόχο την διεφθαρμένη μέχρι σήμερα εξουσία την ευρωπαϊκή φτώχεια των πολιτών και την ευημερία αυτών στο μακρινό μέλλον.
Αρκετοί από αυτούςτου πολιτικού συστήματος είναι φρόκαλα και εφαρμόζουν ένα νέο πιο μοντέρνο πολιτικό υβρεολόγιο μόνιμοι και περιφερόμενοι στα κανάλια πολιτικοί και διάφοροι άλλοι αναλυτές, ώστε κάποιος Ψαριανός δημόσια να αποκαλεί την υπουργό Φωτίου μνημονιακό ΣΟΥΡΓΕΛΟ άλλοι συγγραφείς και λογοτέχνες περιγράφουν και σατιρίζουν την πολιτική Κάθε μέρα στη τηλεόραση κάνουν πολιτικό σόου οι περισσότεροιμε μια πολιτική ηθοποιία χαμηλού επιπέδου έχουν ένα ιδιόρρυθμο πολιτικό λόγο φτηνό εν είδη κομματικής κονσέρβας με ευρωπαϊκό περιτύλιγμα και σε στάδιο υπερτροφικού εγωισμού, ώστε να είναι Σούργελα και τα χρησιμοποιούν την λέξη αυτή στην τηλεόραση ορισμένοι πολιτισμένοι πολιτικοί από το πουθενά.
Τα Σουργελα είναι γλαφυροί τύποι μεταξύ ανόητου και εγωιστή προκαλούν χλευασμό παράγουν μίσος και απωθούν τους πολίτες οπαδούς και μη ,όλοι τους ,όλων των κομμάτων και απαξιώνουν τους αντίπαλους τους, με τον πιο απαξιωτικό τρόπο ενώ δημιουργούν λεκτική αναστάτωση και διανοητική επανάσταση στα πάνελ της φτηνής ενημέρωσης και ως γνώστες και τιμητές των πάντων, με εθνική υπερηφάνεια θεωρούν τους εαυτούς θεμέλιο της πολιτικής στη χώρα μας.
Τέλος πολλοί από τους οποίους μετά από μεταγραφικές τακτικές και κώλο τούμπες από κόμμα σε κόμμα άραξαν κάπου για το καλό της πατρίδας και προπαντός για την προσωπική τους φιλοδοξία. Αρκετές φόρες με τις μεταξύ τους αντιπαραθέσεις οι πολιτικοί στα τηλεοπτικά παράθυρα αλλά και στη βουλή διαπρέπουν με την πολιτική της τρομοκρατίας την απαράδεκτη κινδυνολογία και των διλημμάτων, δημιουργούν και με τη βοήθεια της υψηλής διανόησης ερωτηματικά των δημοσιογράφων, εκτός από θλίψη φόβο οργή και αγωνία στους πολίτες.
Όλοι αυτοί, έχουν τρελάνει τους πολίτες και η αντιπολίτευση σύσσωμη έχει κατορθώσει να περάσει το μήνυμα ότι συμπορεύεται με τους εταίρους δανειστές μας και επιθυμούν να αποτύχει η κυβέρνηση για να δικαιωθούν αυτοί με την μνημονιακή τους πολιτική τους ότι ήταν ο μόνος δρόμος προς την οικονομική ευτυχία αυτό όμως ο απλός πολίτης μπορεί να το χαρακτηρίσει είναι πραγματικά εθνική αναισθησία.
Αυτοί τώρα οι οποίοι απερρίφθησαν από τους πολίτες θέλουν μια εθνική συνεννόηση όταν οι πολιτικοί αρχηγοί δεν μιλιούνται και ποτέ ο ένας δεν κάλεσε τον άλλο να συναντηθούν και αλληλό- ξεφτιλίζονται και εκεί που έφτυναν τώρα συνεργάζονται Αυτά τα πολιτικά σενάρια ποικίλης πολιτικής παίζονται από εξιδανικευμένους τηλεοπτικούς κομματικούς προπαγανδιστές, δημοσιογράφους και πολιτικούς κάθε μέρα και σήμερα.
Τέλος η αντιπολίτευση θεωρεί σήμερα την κυβέρνηση αριστερή παρένθεση γιατί αυτοί έχουν χάσει τον έλεγχο βρίσκονται σε κομματικό πανικό και σύγχυση γιατί πιστεύουν στην αιώνια οικογενειακή κομματική και πολιτική εξουσία στη χώρα μας Την απρόσμενη αποτυχία της προηγούμενης κυβέρνηση συνεργασίας δεν μπορούν να την πιστέψουν και εταίροι δανειστές μας, την οποία απέρριψε ο λαός.
Εγώ πιστεύω ότι στην Ευρώπη οι εταίροι μας δεν θέλουν να γίνονται εκλογές διότι έχουμε μια δικτατορική δημοκρατία δανειστού και δανειζόμενου για να ζούμε με τα πακέτα και τα μέτρα σωτηρίας επομένως κάθε κυβέρνηση δεν είναι ελεύθερη είναι δάνειο εξαρτημένη υπόδουλη.
Ποια πολιτική πρέπει να παρακολουθούμε, την ανύπαρκτη ελληνική ή την πολιτική που μας επιβάλουν οι εταίροι μας μέχρι να απεξαρτηθούμε από την δανειακή σκλαβιά την οποία παράγουν και προάγουν στη κοινωνία ορισμένα τέτοια πολιτικά σούργελα από το εσωτερικό και το εξωτερικό, ώστε να προκαλούν πανικόστους Έλληνες ψηφοφόρους, οι όποιοι αντί να ενημερώνονται συνεχώς απογοητεύονται και πανικοβάλλονται κυρίως τα σαββατοκύριακα καταστροφή χρεοκοπία λες και ηχούν οι σειρήνες όταν επρόκειτο να γίνουν βομβαρδισμοί από τους Γερμανούς τότε στο πόλεμο.
Είναι άξιο προσοχής ότι το πολιτικό σύστημα μετά την απαξίωση και συντριβή που υπέστη δεν έχει ακόμα κάνει την αυτοκριτική και την αυτοκάθαρση του και διαρκώς στα τηλεοπτικά παράθυρα των καναλιών παρουσιάζονται διάφορα γνωστά πλέον κομματικά φερέφωνα έχοντας συγκεκριμένη πλέον αποστολή να δημιουργήσουν πόλωση για να αναδείξουν πάλι τον δικομματισμό της εθνικής συνεργασίας.
Σήμερα εκτός από την πολιτικολογία, την ανύπαρκτη ιδεολογία της υποκρισίας της πολιτικής παραποίησης και παραχάραξης της αλήθειας συνήθως λέγονται, υπερβολές, κακοήθειες, ψεύδη, δολοπλοκίες σε ένα πολιτικό σύστημα με διεφθαρμένο παρελθόν, αφού σε αυτή την μετεκλογική περίοδο η οποία είναι πιο έντονη και αυτό, γιατί χάλασε ο τραχανάς και έχουμε αριστερόστροφη καπιταλιστική κυβέρνηση. Έτσι επικρατεί ο λαϊκισμός και η δημαγωγία στην τηλεόραση μεταξύ των ειδικών εκπροσώπων των κομμάτων του μνημονίου ενώ οι πολίτες έχουν αρχίσει πλέον να παραλογίζονται.
Πότε αυτοί οι κύριοι του πρώην δικομματισμού ενημέρωσαν τον λαό για τα πλεονεκτήματα και τις υποχρεώσεις της χώρας και των πολιτικών, απέναντι στην Ευρωπαϊκή μας συνύπαρξη, τι έκαναν για τις διοικητικές δημοσιονομικές αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις τόσα χρόνια ποιες είναι και πότε θα γίνουν αφού κάθε μέρα ακούμε και δεν βλέπουμε αλλά ούτε γνωρίζουμε.
Πάντως τις περισσότερες φορές είχαμε διαφθορά και σκάνδαλα, τώρα θυμήθηκαν ότι λαός πρέπει να ξέρει τα διάφορα σενάρια της αληθείας, σε πια κατάσταση βρισκόμαστε ως Ευρωπαίοι πολίτες, μια αλήθεια η οποία είναι περιχαρακωμένη σε μια παλαιοκομματική πολιτική συνθηματολογία καταστροφής, από την απαράδεκτη εκβιαστική μνημονιακή αδιαπραγμάτευτη συμφωνία που αυτοί με προχειρότητα έκαναν με τους δανειστές μας και από την οποία δεν μπορούμε να φύγουμε ενώ συνεχώς αυξάνεται το χρέος, αφού πρέπει να ζούμε με δανεικά και με δανεικά να πληρώνουμε τα δανεικά χωρίς παραγωγή και ΑΝΑΠΤΥΞΗ.