Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Πολιτισμός>>Kireru Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών-Ίδρυμα Ωνάση

the roots web banners 06

Kireru Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών-Ίδρυμα Ωνάση
18.10.2012 | 14:30

Kireru Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών-Ίδρυμα Ωνάση

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Πολιτισμός

Η ομάδα χορού RootlessRoot, με σημαντική πορεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και ο μουσικός John Parish παρουσιάζουν το Kireru, μια παράσταση αστείρευτης έντασης, από 17 έως 28 Οκτωβρίου 2012 στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Ένας άνεμος οργής σαρώνει το λευκό τοπίο της σκηνής του Kireru. Μια θάλασσα από λευκά πλαστικά μαχαιροπίρουνα υποχωρεί με θόρυβο καθώς οι οκτώ χορευτές, από πέντε διαφορετικές χώρες, που συμπράττουν με τους RootlessRoot, φέρνουν στη σκηνή ένα χορό υψηλής τάσης, εκτός ορίων, υπέροχα απελευθερωτικό.

 

Στο Kireru, που στα ιαπωνικά σημαίνει «ξέσπασμα οργής», χορός και γλυπτική γίνονται ένα: η εσωτερική αγωνία για τον κόσμο εκφράζεται με μια διαρκή πάλη μεταξύ των χορευτών, η οποία με την ενέργειά της αναδιαμορφώνει συνεχώς ένα σκηνικό από μαλακό πηλό. Στο περιβάλλον τρομακτικής πίεσης όπου ζούμε, και όπου όλοι μας είμαστε ταυτόχρονα θύματα και θύτες, οι RootlessRoot επιλέγουν να ονειρευτούν τη στιγμή που τα εγκεφαλικά όρια του πολιτισμένου Δυτικού ανθρώπου υποχωρούν με πάταγο για να επιτρέψουν στο σώμα να εκφράσει την απόλυτη ελευθερία. Μια παράσταση για την απώλεια ελέγχου στη σημερινή, υπέρ-πειθαρχημένη κοινωνία, για τα περιθώρια αντίδρασης στην κυρίαρχη λογική, τη δυνατότητα διαφυγής στον κόσμο των ονείρων – ένα ξέσπασμα οργής και ποίησης με οκτώ χορευτές από όλο τον κόσμο.

O John Parish, alter ego και σταθερός συνεργάτης της PJ Harvey, υπογράφει τη μουσική της παράστασης Kireru και εμφανίζεται ζωντανά στη Στέγη με τη μπάντα του. Η άλλοτε νοσταλγική και άλλοτε σκληρή μουσική του Πάρις συντροφεύει μια παράσταση-μανιφέστο, που ξεκινά με τη διατύπωση «πρώτα θα καταβροχθίσουμε όλα σας τα άλογα». Η μουσική του Kireru περιλαμβάνει κομμάτια από παλαιότερες δουλειές του και από τις συνεργασίες του με την PJ Harvey καθώς και πρωτότυπη μουσική γραμμένη ειδικά για την παράσταση.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το