Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Πολιτισμός>>Πέθανε ο ηθοποιός Πέτρος Φυσσούν

banner roots

Πέθανε ο ηθοποιός Πέτρος Φυσσούν
05.12.2016 | 18:09

Πέθανε ο ηθοποιός Πέτρος Φυσσούν

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Πολιτισμός

Σε ηλικία 84 ετών έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Πέτρος Φυσσούν.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης γεννήθηκε το 1933. Ήταν γιος πρόσφυγα από την Ρωσία. Σπούδασε υποκριτική στο Θέατρο Τέχνης και έκανε το ντεμπούτο του στη σκηνή το 1953.

Πρωταγωνίστησε σε παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και είχε τιμηθεί με πλήθος βραβείων για το έργο του.

Εμφανίστηκε σε αρκετές ταινίες, μεταξύ άλλων στις ταινίες: Οι Παράνομοι (1958), Προδοσία (1964), Οι γενναίοι του Βορρά (1970), Ο Άνθρωπος με το Γαρύφαλλο (1980). Μάλιστα, κέρδισε βραβεία ερμηνείας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 1963 και το 1964.

Είχε εμφανιστεί και σε τηλεοπτικές σειρές όπως «Τα Ψάθινα Καπέλα» και το «Άγγιγμα Ψυχής».

Υπήρξε παντρεμένος με την Τέτα Χατζηχρήστου, κόρη του Κώστα Χατζηχρήστου, με την οποία απέκτησαν μια κόρη, την Άνια.

Αδελφός του Πέτρου Φυσσούν ήταν ο επίσης ηθοποιός Κώστας Φυσσούν.

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου, αναφέρει «Με μεγάλη λύπη πληροφορήθηκα τον χαμό του Πέτρου Φυσσούν ενός ηθοποιού που υπηρέτησε τη υποκριτική σε όλα τα είδη και σε όλες του τις εκδοχές για πολλές δεκαετίες.

Ο Πέτρος Φυσσούν, ηθοποιός πολυβραβευμένος, με πολλούς ρόλους τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο και με συμμετοχές σε πολλά διεθνή φεστιβάλ, ανήκει σε μια εμβληματική γενιά ηθοποιών που εμπλούτισε την υποκριτική τέχνη.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και εγώ προσωπικά θα θέλαμε να εκφράσουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του και τους οικείους του».

Σε συλλυπητήριο μήνυμά της, η Όλγα Κεφαλογιάννη, τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού, αναφέρει: «O Πέτρος Φυσσούν ήταν ένας μεγάλος ηθοποιός που τίμησε με το έργο του, το θέατρο και τον κινηματογράφο. Η προσφορά του στον χώρο του Πολιτισμού υπήρξε σπουδαία. Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

 

Πηγή: in.gr

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel