Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Σ.Α.Ε.Κ Λήμνου: Με επιτυχία η επιστημονική ημερίδα με θέμα την «Πρόληψη»

the roots web banners 06

Σ.Α.Ε.Κ Λήμνου: Με επιτυχία η επιστημονική ημερίδα με θέμα την «Πρόληψη»
02.06.2024 | 10:58

Σ.Α.Ε.Κ Λήμνου: Με επιτυχία η επιστημονική ημερίδα με θέμα την «Πρόληψη»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Την Δευτέρα 27 Μαΐου 2024, η ΣΑΕΚ Λήμνου διοργάνωσε και πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία Ημερίδα με θέμα την πρόληψη σε θέματα υγείας. Η εκδήλωση αυτή αποτέλεσε έναν σημαντικό πόλο έλξης για την τοπική κοινότητα, καθώς στόχευε στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για κρίσιμα ζητήματα υγείας. 

Η διοργάνωση και ο συντονισμός της Ημερίδας έγινε άψογα από τη Διευθύντρια της Σ.Α.Ε.Κ. κα Ιουλία Λυγδά. 

Η Ημερίδα ξεκίνησε με ένα θερμό καλωσόρισμα του κόσμου και παρουσίαση των εισηγητών από την Διευθύντρια της ΣΑΕΚ και με έναν χαιρετισμό από την καταξιωμένη Ιατρό και Πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ , κυρία Παγώνη Ματίνα, η οποία συνδέθηκε διαδικτυακά. 

Στην ομιλία της, η κυρία Παγώνη συνεχάρη τη Διεύθυνση της Σ.Α.Ε.Κ. Λήμνου για τις δράσεις της και για την πρωτοβουλία της για τη διοργάνωση μιας ημερίδας με θέμα την πρόληψη, η οποία έχει ζωτική σημασία για την προαγωγή της δημόσιας υγείας, υπογραμμίζοντας ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία.

Στην Ημερίδα παρευρέθηκε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λήμνου, κ. Τριαντάφυλλος Κανταράς, ο οποίος απηύθυνε επίσης χαιρετισμό. Ο Διοικητής συνεχάρη τη ΣΑΕΚ ΛΗΜΝΟΥ για το σπουδαίο εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο που επιτελεί, τόνισε τη σημασία της και την προσφορά της στην κοινωνία της Λήμνου και υπογράμμισε την ανάγκη για ενίσχυση των προληπτικών μέτρων και την υποστήριξη του νοσοκομείου σε τέτοιες προσπάθειες. Εξήγησε πως το νοσοκομείο Λήμνου εργάζεται αδιάκοπα για την πρόληψη των ασθενειών και την προαγωγή της υγείας στην κοινότητα, με δράσεις ενημέρωσης και εμβολιασμούς. 

Η πρώτη κύρια ομιλία της Ημερίδας πραγματοποιήθηκε από τον κύριο Χαραλαμπίδη Κωνσταντίνο, έναν έμπειρο Στρατιωτικό Ιατρό – Ειδικό παθολόγο και εκπαιδευτή της Σ.Α.Ε.Κ. Λήμνου, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα της πρόληψης των καρδιοαγγειακών νοσημάτων. 

Ο κύριος Χαραλαμπίδης παρουσίασε δεδομένα για τους παράγοντες κινδύνου, όπως η κακή διατροφή, η έλλειψη σωματικής άσκησης και το κάπνισμα, και ανέλυσε τους τρόπους με τους οποίους μπορεί κάποιος να μειώσει αυτούς τους κινδύνους μέσω της υγιεινής ζωής και της τακτικής ιατρικής παρακολούθησης.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήρε η κυρία Παχούμη Μαρία, Νοσηλεύτρια και εκπαιδεύτρια επίσης της Σ.Α.Ε.Κ. Λήμνου, η οποία μαζί με τρεις καταρτιζόμενες της ειδικότητας «Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας», τις κυρίες Κουκουνάρη Χριστίνα, Μαρμαρά Σοφία και Ντίνου Αγγελική, ανέπτυξαν το θέμα της πρόληψης του καρκίνου του στήθους και του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. 

Οι ομιλίες τους ήταν ιδιαίτερα διαφωτιστικές και εμπεριστατωμένες, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες για τους τρόπους αυτοεξέτασης και τακτικούς ελέγχους, όπως η μαστογραφία και το τεστ Παπανικολάου. Έδωσαν έμφαση στη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και της τακτικής παρακολούθησης, που μπορούν να σώσουν ζωές.

Την Ημερίδα παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον όλοι οι σπουδαστές και οι εκπαιδευτές της σχολής, πολλοί πολίτες της Λήμνου που βρήκαν το θέμα εξαιρετικά ενδιαφέρον, καθώς και ο ιδιοκτήτης του Ραδιοφωνικού Σταθμού ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ κ. Ηλίας Κότσαλης ,ο οποίος μαγνητοφώνησε όλη την εκδήλωση και την μετέδωσε την επόμενη μέρα στους ακροατές του.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν ερωτήσεις στους ομιλητές και να λάβουν απαντήσεις σε θέματα που τους απασχολούσαν.

Η διοργάνωση αυτής της Εκδήλωσης από τη ΣΑΕΚ Λήμνου αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα για την προαγωγή της υγείας και της πρόληψης στην τοπική κοινότητα. Οι πληροφορίες και οι γνώσεις που μοιράστηκαν οι ειδικοί αναμφίβολα θα βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να υιοθετήσουν πιο υγιεινές συνήθειες και να λάβουν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για την προστασία της υγείας τους.

Συμπερασματικά, η ημερίδα υπήρξε μια αξιόλογη πρωτοβουλία, δείχνοντας την προσήλωση της ΣΑΕΚ Λήμνου στην ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση του κοινού σε θέματα πρόληψης υγείας. Η επιτυχία της εκδήλωσης αποδεικνύει τη σημασία τέτοιων δράσεων και την ανάγκη να συνεχιστούν και στο μέλλον.

Η Διεύθυνση της Σ.Α.Ε.Κ. ευχαριστεί θερμά τους Εισηγητές για τις εξαιρετικές παρουσιάσεις τους, την κα Ματίνα Παγώνη, τον Διοικητή του Νοσοκομείου Λήμνου κ Κανταρά, τον Προϊστάμενο του ΓΕΦ κ. Χριστοφιδέλλη Βαγγέλη, τον δημοσιογράφο κ. Ηλία Κότσαλη και όλο τον κόσμο που τους τίμησε με την παρουσία του!!

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό θα βρείτε στην ιστοσελίδα της ΣΑΕΚ Λήμνου και στη σελίδα της στο facebook. 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

banner 300x250 superRunner thessaloniki GR

 

stenos400x400

 

youtube channel