Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ένωση Ξενοδόχων Λήμνου: «Είναι απαραίτητη η σωστή σχεδίαση για να γίνει ο τουρισμός πυλώνας ανάπτυξης για το νησί».

afoi poriazi

Ένωση Ξενοδόχων Λήμνου: «Είναι απαραίτητη η σωστή σχεδίαση για να γίνει ο τουρισμός πυλώνας ανάπτυξης για το νησί».
03.10.2022 | 20:59

Ένωση Ξενοδόχων Λήμνου: «Είναι απαραίτητη η σωστή σχεδίαση για να γίνει ο τουρισμός πυλώνας ανάπτυξης για το νησί».

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Grand Patelli, η ΓΣ της Ένωσης Ξενοδόχων Λήμνου. Τα μέλη της Ένωσης παρεβρέθησαν και μετά την ενημέρωση που τους έγινε απο το Δ.Σ. και τον πρόεδρο Στέλιο Μάντζαρη, αποφάσισαν τα εξής:

"Α. Μετά απο εκτενή συζήτηση που έγινε σχετικά με τα διάφορα προβλήματα που παρουσιάζονται στην εργασία μας και στον τουριστικό κλάδο γενικότερα, αποφασίστηκε απο κοινού τα μέλη της Ένωσης να στηρίξουν τις δράσεις του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, όσον αφορά τις αγωγές προς τους παρόχους ηλεκτρικού ρευματος, το αμοιβολόγιο της ΕΔΕΜ, τις απαράδεκτες και μειωτικές προς εμάς τους ξενοδόχους δράσεις των ΟΤΑs ( πχ Booking .com), και βεβαίως την απόλυτη υποστήριξη μας στην ημερίδα που θα διοργανώσει το ΞΕΕ σχετικά με το κοινωνικό αποτύπωμα που αφήνει η «κακή» χρήση της βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Β. Αποφασίστηκε να συμμετέχουμε σε ειδική ημερίδα που θα γίνει στην Φραγκφούρτη της Γερμανίας τον Δεκέμβρη 2022, αλλα και επίσης η διερεύνηση συμμετοχής μας στις εκθέσεις Athens International Tourism Expo τον Νοέμβρη, με την ΠΒΑ καθώς και στις εκθέσεις που θα συμμετέχει ο ΕΟΤ , όπως στην Ρουμανία, Αυστρία και Πολωνία, αυξάνοντας το αποτύπωμα μας και τη γνωριμία μας με αγορές που ήδη έχουν μεγάλη κινητικότητα στην Λήμνο. Για τις παραπάνω εκθέσεις θα ζητηθεί και η συνεισφορά της ΠΒΑ και του Δήμου Λήμνου καθώς και η συνεχής συνεισφορά του ΕΟΤ και των τοπικών υπηρεσιών του.

Γ. Συζητήθηκε το πρόβλημα εύρεσης εκπαιδευμένου προσωπικού και τέθηκε σαν απόφαση η ενημέρωση και συμμετοχή των μελών της Ένωσής μας στις διάφορες αποφάσεις που θα πραγματοποιηθούν στο αμέσως ερχόμενο διάστημα απο το Υπουργείο Εργασία και Δια Βίου Μάθησης . Η ανάπτυξη των υπηρεσιών μας είναι απαραίτητη προυπόθεση για τη συνέχιση της καλής ροής και ανάπτυξης τουρισμού στο νησί μας.

Δ . Αποφασίστηκε η συμμετοχή της Ένωσης μας σε προγράμματα εθνικά Δικτύωσης επιχειρήσεων αλλά και soft δράσεων.

Ε. Τέλος, αποφασίστηκε η διενέργεια εκλογών ,όπως το καταστατικό μας ορίζει,διαδικτυακών, για να διευκολυνθούν τα μέλη ώστε να υπάρξει και μεγάλη συμμετοχή. Οι εκλογές ορίστηκαν για τις 15/10/2022 και εξουσιοδοτήθηκε το ΔΣ να προχωρήσει σε σχετική ανάθεση σε εταιρία που θα πραγματοποιήσει την πλατφόρμα των εκλογών.

Επειδή πλέον το νησί έχει αρχίσει να αποκτάει τουριστική οντότητα και να εμφανίζεται στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, πλέον είναι απαραίτητη η σωστή σχεδίαση και εφαρμογή λόγων και κανόνων που θα επιφέρουν αειφορικά κέρδη σε αυτούς τους αγώνες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και που βεβαίως θα συνεχιστούν, για να γίνει ο τουρισμός , πυλώνας ανάπτυξης για τη Λήμνο και όχι πάρεργο ή συμπληρωματικό έργο . Και βέβαια διαφαίνεται η σπουδαιότητα του έργου που έχουμε επιτελέσει τα τελευταία χρόνια σε συνεργασία και με άλλους τοπικούς, εθνικούς αλλά και διεθνείς φορείς, με αποτελέσματα που πλέον είναι ολοφάνερα στην επιχειρηματική κοινότητα αλλά και στην κοινωνία της Λήμνου".

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018