Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Μ. Τούφου για Γ. Σπιλάνη: «Είναι τουλάχιστον προσβλητικό να μας κατηγορεί ότι πηγαίνουμε τζάμπα διακοπές»

banner roots

Μ. Τούφου για Γ. Σπιλάνη: «Είναι τουλάχιστον προσβλητικό να μας κατηγορεί ότι πηγαίνουμε τζάμπα διακοπές»
15.07.2022 | 20:16

Μ. Τούφου για Γ. Σπιλάνη: «Είναι τουλάχιστον προσβλητικό να μας κατηγορεί ότι πηγαίνουμε τζάμπα διακοπές»

Συντάκτης/Συντάκτρια:  Κωνσταντίνα Αγιοστρατίτη
Κατηγορία: Λήμνος

Ζήτημα έχει δημιουργηθεί με τις δηλώσεις και την αποχή του επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών, Γιάννη Σπιλάνη, από την επικείμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη, 19 Ιουλίου, στην Ικαρία. 

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της Περιφερειακής Συμβούλου Λήμνου, κας Μαγδαληνής Τούφου:

"Με έκπληξη διάβασα την ανακοίνωση αποχής του επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών, Γ.Σπιλάνη από την επικείμενη συνεδρίαση του Π.Σ στην Ικαρία.
 
Μιας συνεδρίασης που σύσσωμο το Π.Σ ζήτησε να γίνει εκεί, όπως ζητήσαμε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να γίνει στη Λήμνο.
 
Είναι τουλάχιστον προσβλητικό(και όσο με αφορά και εξοργιστικό) να μας κατηγορεί ότι πάμε τζάμπα διακοπές, ενώ εκείνος συμμετέχει σε συνέδριο στη Ρώμη αποφασίζοντας την αποχή της παράταξης του. Δικαίωμα του!!!
Επικαλείται δε, την απουσία σοβαρής θεματολογίας που θα είχε νόημα και αξία για το νησί, θεωρώντας τη συνεδρίαση, εκ των προτέρων, ανούσια.
 
Όσοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν έστω και μία φορά συνεδρίαση του Π.Σ (που δυστυχώς, λόγω της πανδημίας ήταν δυνατόν αυτό να γίνει μόνο διαδικτυακά αλλά με ευθύνη της Περιφερειακής Αρχής δεν υλοποιήθηκε ποτέ η ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων, ωστε να ξέρουν οι Αιγαιοπελαγίτες τι συζητάμε και ποιες αποφάσεις λαμβάνονται), θα είχαν διαπιστώσει ότι ουδέποτε "ξεπετάξαμε" θέμα και πάντα τα τυπικά θέματα δεν είναι και τα πιο σπουδαία.
 
Κάθε σύμβουλος, κάθε παράταξη θέτει όποιο ζήτημα θεωρεί ότι προκύπτει και είναι σοβαρό και έχουν γίνει πολύωρες συζητήσεις για θέματα που ήταν εκτός ημερήσιας διάταξης.
 
Πάντως, μετά και τις παρεμβάσεις: 1) με τον ν. "Κλεισθένης" του ΣΥΡΙΖΑ , που σχεδόν καθιστούσαν αδύνατη, λόγω έλλειψης πλειοψηφίας - απόρροια της απλής αναλογικής που εφαρμόστηκε- και τον αυτοδιοικητικό νόμο της Νέας Δημοκρατίας, που αφαίρεσε ζωτικές αρμοδιότητες των Περ. Συμβουλίων, αναθέτοντάς τις στις Οικονομικές Επιτροπές, καταστρατηγώντας έτσι την βούληση των πολιτών, όπως αυτή εκφράστηκε στις εκλογές του ΄19, είναι αλήθεια ότι ένα δίκιο το έχει ο Γιάννης Σπιλάνης. ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ Συμβούλια. 50 θέματα οι οικονομικές επιτροπές, με το ζόρι 10 τα συμβούλια!!!
 
Όμως, ο πολιτικός χώρος του ΣΥΡΙΖΑ, την επίσημη στήριξη του οποίου είχε η Συμπαράταξη Πολιτών, έκανε το καλύτερο που μπορούσε για να συμβεί αυτό, νομοθετώντας και καταργώντας στην ουσία του, τον πλέον δημοκρατικό αυτοδιοικητικό νόμο 3852/2010 ("Καλλικράτης) με τον οποίον δημιουργήθηκαν οι αιρετές Περιφέρειες.
 
Όμως, από το να διαφωνεί κάποιος με τον τρόπο που διεξάγονται οι συνεδριάσεις μέχρι να με κατηγορεί ότι εκμεταλλεύομαι την ιδιότητά μου για "τζάμπα διήμερο" (από σχόλιο της ενημερωτικής ιστοσελίδας stonisi.gr, που τέτοιο συμπέρασμα εξήγαγε) όντας ο ίδιος σε συνέδριο (φαντάζομαι κι ελπίζω με δικά του έξοδα κι όχι του λαϊκού ταμείου), δεν μπορεί να γίνει ανεκτό, τουλάχιστον από εμένα.
 
Η παρουσία όλων μας στην Ικαρία είτε με φυσική παρουσία είτε με τηλεδιάσκεψη, είναι τιμή μας ενώ θεωρώ ότι θα εξασφαλίσει την συζήτηση ειδικών θεμάτων του νησιού, που έτσι κι αλλιώς η δική μας Παράταξη και ενημερωμένη είναι και πάντα, με τους κατά Περ/κή Ενότητα, συμβούλους θέτει προς συζήτηση, κατά περίπτωση.
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το