Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ Λήμνου για τη χθεσινή 24ωρη απεργία

banner roots

ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ Λήμνου για τη χθεσινή 24ωρη απεργία
12.10.2021 | 09:33

ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ Λήμνου για τη χθεσινή 24ωρη απεργία

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου και η ΕΛΜΕ Λήμνου για την χθεσινή συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην 24ωρη απεργία.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Mαζική ήταν η συμμετοχή των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου στη σημερινή 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ που είχαν προκηρύξει η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ. Τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία έφτασαν στο 68% για την Πρωτοβάθμια και στο 45% για την Δευτεροβάθμια. Με πολύ κόσμο, παλμό και ενθουσιασμό ολοκληρώθηκε η απεργιακή κινητοποίηση που ήταν προγραμματισμένη για τις 11:00πμ στην Πλατεία ΟΤΕ της Μύρινας.

Μίλησαν ο Πρόεδρος του ΣΕΠΕ Λήμνου Κώστας Μαδυτινός και ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λήμνου & Αγ. Ευστρατίου Ανδρέας Ξυπτεράς, ο οποίος έκανε και την κεντρική ομιλία. Στις ομιλίες τους επανέλαβαν για άλλη μια φορά την καθολική αντίθεση του συνόλου των εκπαιδευτικών στην προσπάθεια Κυβέρνησης και Υπουργείου να διαλύσουν ολοκληρωτικά τη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, στο όνομα μιας ψευδεπίγραφης και κατ' επίφαση "αξιολόγησης", η οποία έχει αποτύχει πανηγυρικά όπου κι αν έχει εφαρμοστεί, αφού προκαλεί μια χωρίς προηγούμενο ταξική κατηγοριοποίηση των Σχολείων, τα οποία περιέρχονται στο έλεος των χορηγών και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, καταλήγοντας μοιραία να διαχωρίζονται σε σχολεία των πολλών και σχολεία των λίγων, σε σχολεία των φτωχών και σχολεία των πλουσίων.

Μετά τη λήξη των ομιλιών - και παρά την βροχόπτωση - ακολούθησε πορεία μέσα από την αγορά και τους δρόμους της Μύρινας, κατά την οποία εκπαιδευτικοί αλλά και γονείς με τραγούδια και συνθήματα βροντοφώναξαν την αντίθεσή τους στους αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς Κυβέρησης και Υπουργείου.

ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΑΖΙΚΑ.
ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ!
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΟΡΦΩΣΗ, ΥΓΕΙΑ, ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel