Με αυτά τα λόγια, μιλώντας στον FM 100 και την εκπομπή του Παναγιώτη Σκαπέτη, ο Γιώργος Κιμούλης περιγράφει το θεατρικό έργο «Το Παγκάκι», του Αλεξάντερ Γκέλμαν που παρουσιάζεται απόψε στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου Μύρινας σε μετάφραση του Νίκου Καμτσή και σκηνοθεσία του ίδιου.
Γιώργος Κιμούλης και Φωτεινή Μπαξεβάνη αγγίζουν έννοιες, όπως η αποξένωση και η μοναξιά των ανθρώπων, μέσα από ένα κλασικό και καθόλα επίκαιρο έργο. «Ένα απ’ αυτά που πρέπει να καταλάβουν οι άνθρωποι είναι ότι σ’ αυτό το πέρασμα, οι άνθρωποι δεν μπορούν να ζήσουν χώρια. Οι άνθρωποι ζούνε μαζί. Αυτή είναι η ουσία του έργου», δηλώνει ο κορυφαίος ηθοποιός.
«Το Παγκάκι» κάνει απόψε στάση στον πρώτο του σταθμό της περιοδείας, τη Λήμνο. «Είναι σχεδόν σημαδιακό και συμβολικό για μένα, γιατί το καλοκαίρι θα παρουσιάζαμε στην Επίδαυρο τον "Φιλοκτήτη" του Σοφοκλή. Ετοιμαζόμουν να έρθω -έρχομαι για πρώτη φορά στη Λήμνο- για να δω το νησί που ουσιαστικά περιγράφει ο Σοφοκλής στον "Φιλοκτήτη", και χθες μάλιστα πήγα και στη σπηλιά του Φιλοκτήτη. Μπορεί να μην παρουσιάζουμε τον "Φιλοκτήτη" αλλά ήθελα να έρθω πρώτα απ’ όλα σ’ αυτό το νησί και να κάνουμε πρεμιέρα "Το Παγκάκι"», λέει ο Γιώργος Κιμούλης.
Ακούστε περισσότερα στο παρακάτω ηχητικό απόσπασμα: