Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Θαλάσσια ρύπανση στην παραλία «Αυλώνα»

the roots web banners 06

Λήμνος: Θαλάσσια ρύπανση στην παραλία «Αυλώνα»
14.06.2020 | 10:46

Λήμνος: Θαλάσσια ρύπανση στην παραλία «Αυλώνα»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Θαλάσσια ρύπανση διαπιστώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μύρινας, στη θαλάσσια περιοχή “ΑΥΛΩΝΑ” Μύρινας Λήμνου.

Συγκεκριμένα, στην ανωτέρω περιοχή, εντοπίστηκε θαλάσσια ρύπανση ποσότητας 40 λίτρων αποτελούμενη από ιριδίζουσες κηλίδες πετρελαίου συνολικής επιφάνειας 60τ.μ., η οποία προκλήθηκε κατά τη διαδικασία πετρέλευσης από το δεξαμενόπλοιο ''ΦΡΕΣ''  Ν. Π 11969.

Από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής ενημερώθηκαν άμεσα ο Πλοίαρχος και η Πλοιοκτήτρια εταιρεία, ενώ στη συνέχεια ποντίστηκε πλωτό φράγμα και απορροφητικά υλικά από ιδιωτική εταιρεία απορρύπανσης, με ικανοποιητικά αποτελέσματα. 

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΦΡΕΣ” μέχρι την προσκόμιση εγγυητικής επιστολής τράπεζας για κάλυψη πιθανολογούμενου προστίμου (ήτοι 32.800 €), καθώς και εγγυητικής επιστολής τράπεζας ποσού ίσου με το πιθανολογούμενο ύψος καταλογισμού δαπανών του ασφαλιστικού οργανισμού στον οποίο είναι ασφαλισμένο το πλοίο (ήτοι 7.000 €), ενώ, πρόκειται να επιβληθούν διοικητικές κυρώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καθαρισμός της ρύπανσης έγινε από υπαλλήλους της ΔΕΗ με μέσα της ΔΕΗ.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το