Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λαμπρός εορτασμός του Μητροπολιτικού Ναού Λήμνου (photos)

banner roots

Λαμπρός εορτασμός του Μητροπολιτικού Ναού Λήμνου (photos)
10.06.2020 | 18:03

Λαμπρός εορτασμός του Μητροπολιτικού Ναού Λήμνου (photos)

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Με εκκλησιαστική τάξη και λαμπρότητα ολοκληρώθηκε η πανήγυρις του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίας Τριάδος Μυρίνης Λήμνου, την Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020.

Των Ιερών Ακολουθιών προεξήρχε ο Ποιμενάρχης της ακριτικής Ιεράς Μητροπόλεως, Σεβ. Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος, συμπαραστατούμενος από τον ιερό κλήρο του νησιού, με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλό του, Αρχιμ. Γεράσιμο Πετρολέκα, και Προϊστάμενο της Ενορίας.

Ο Σεβασμιώτατος τον ευχαρίστησε και τον συνεχάρη για την πανθομολογούμενη επιτυχία της διοργανώσεως της εορτής, εις την οποία παρά τις απαγορευτικές δυσκολίες προσήλθε με σεβασμό πολύς κόσμος.

Στην ακολουθία του Εσπερινού κήρυξε ο Αρχιμ. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Το παρών έδωσαν οι τοπικές αρχές, ο Έπαρχος, ο Δήμαρχος, ο στρατιωτικός Διοικητής, ο Διοικητής του Ναυτικού κλιμακίου κ.ά.

Να σημειωθεί ότι στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης κ. Ιερόθεος χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον αριστούχο μαθητή Λυκείου Αναστάσιο Δαναμπάση, του οποίου εξήρε την φιλομάθεια, τα χαρίσματα και το ήθος, ευχηθείς τον φωτισμό από το Αγιο Πνεύμα και την ενίσχυση του αγώνα του για την μελλοντική του πορεία.

Ερμηνεύοντας ο Σεβασμιώτατος το μήνυμα της μεγάλης Δεσποτικής εορτής υπογράμμισε την αξία της ενότητας, ως προϋπόθεσης της ελεύσεως του Αγίου Πνεύματος στη ζωή μας.

Καταλήγοντας τόνισε ότι ο Παράκλητος είναι ο τελικός ρυθμιστής της ζωής του ανθρώπου, ο συνεργός της μεταμορφώσεώς του, η αληθινή παρηγορία στον αγώνα του και το φως στα αδιέξοδα της ζωής του.

 

Πηγή: romfea.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel