Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>10 κορυφαίοι λόγοι για να ταξιδέψεις στη Λήμνο

the roots web banners 06

10 κορυφαίοι λόγοι για να ταξιδέψεις στη Λήμνο
29.03.2020 | 17:52

10 κορυφαίοι λόγοι για να ταξιδέψεις στη Λήμνο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Η Λήμνος είναι ένα νησί το οποίο αξίζει να επισκεφθεί κάθε ταξιδιώτης για πάρα πολλούς λόγους. Εμείς ταξιδέψαμε, βιώσαμε και σου παρουσιάζουμε τους 10 κορυφαίους λόγους για να ταξιδέψεις στο ηφαιστειογενές νησί.

1.ΜΥΡΙΝΑ. Μύρινα, η όμορφη πρωτεύουσα της Λήμνου! Η καρδιά του νησιού χτυπάει εκεί ακριβώς. Είναι ίσως από τα ομορφότερα μέρη του νησιού. Το επιβλητικό της κάστρο, τα ελάφια που θα δεις γύρω απ΄αυτό, τα αρχοντικά, αλλά και το μεγαλόπρεπο λιμάνι της Μύρινας είναι μαγικά.

Μάθε περισσότερα για τη Μύρινα.

2. ΣΑΡΔΕΣ. Το χωριό Σαρδές έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστό -τα τελευταία χρόνια- ως γαστρονομικός προορισμός του νησιού. Γι αυτό ευθύνεται ένα μοναδικά υπέροχο ταβερνάκι με την πρωτότυπη ονομασία «ΜΑΝ-ΤΕΛΛΑ». Σ΄αυτό θα γευτείς παραδοσιακή λημνιώτικη κουζίνα όπως κόκκορα με φλωμάρια, κουνέλι στιφάδο και φυσικά τα γνωστά αυτούδια. Η τοποθεσία αυτή είναι ξεκάθαρα λόγος για να φτιάξεις βαλίτσες και να επισκεφθείς το νησί.

3. Ηφαιστειογενή Πετρώματα στο Φαλακρό. Μια ακόμη εξαιρετική τοποθεσία βρίσκεται στα βόρεια του νησιού, μετά το χωριό Προπούλι, στο ακρωτήρι Φαλακρό ή Φαρακλό, όπως χαρακτηριστικά το λένε οι ντόπιοι. Το ιδιαίτερο εκεί είναι οι ηφαιστειογενείς σχηματισμοί, που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της «συνάντησης» της λάβας με τη θάλασσα. Οι σχηματισμοί αποκαλούνται από τους ντόπιους «φραγκοκέφαλα». Για να φτάσεις εκεί θα χρειαστεί να περπατήσεις έναν βατό χωματόδρομο μετά το Προπούλι.

4. ΑΜΜΟΘΙΝΕΣ. Ένα από τα πιο γνωστά «αξιοθέατα» του νησιού είναι φυσικά οι Αμμοθίνες του. Δεν μπορείς να πεις ότι «έχεις πάει στη Λήμνο», αν δεν επισκεφθείς τις αμμοθίνες της. Οι αμμοθίνες της Λήμνου είναι ένα εξαιρετικό φαινόμενο για το οποίο ευθύνεται αποκλειστικά και μόνο η φύση.

Αμμοθίνες Λήμνου: Η μοναδική έρημος της Ευρώπης

5. Παναγία Κακαβιώτισσα. Μια από τις πιο ιδιαίτερες και όμορφες εκκλησίες της Ελλάδας -για να μην πούμε του κόσμου- βρίσκεται στη Λήμνο. Η Παναγία η Κακαβιώτισσα βρίσκεται κοντά στο χωριό Ζεματά. Η Παναγιά, ονομάστηκε Κακαβιώτισσα από το βουνό Κάκαβο στο οποίο βρίσκεται το ξωκλήσι της. Αξίζει να περπατήσετε για να φτάσετε μέχρι εκεί, καθώς το εκκλησάκι είναι εκληκτικό.

6. Ηφαιστία. Η Ηφαιστία είναι από τα κορυφαία αρχαιολογικά σημεία του νησιού και σίγουρα ένας λόγος που θα λατρέψεις τη Λήμνο. Μαζί με το Καβείριο είναι από τα τοπ μέρη που πρέπει να δεις από κοντά.

7. Σπηλιά του Φιλοκτήτη και Καβείριο . Η Σπηλιά του Φιλοκτήτη και το Το Καβείριο ή Ιερό των Καβείρων είναι ίσως από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά σημεία του νησιού. Βρίσκονται στο βορειοανατολικό μέρος του νησιού. Εκεί θα μπορείς να κάνεις και βουτιά απολαμβάνοντας το υπέορχο τοπίο.

8. Πυραμίδα της Λήμνου. Δε χρειάζεται να φτάσετε μέχρι την Αίγυπτο για να δείτε πυραμίδες. Αρκεί να πάτε μόνο μέχρι τη Λήμνο. Η Λήμνος διαθέτει τη δική της πυραμίδα και ας μην είναι ιδιαιτέρως γνωστό. Η πυραμίδα βρίσκεται στο ακρωτήρι της Πούντας.

9. Μούδρος. Το γραφικό λιμάνι και μακραίωνη ιστορία του Μούδρου είναι ικανά να σε μαγέψουν. Αρκετά τουριστικός και ιδιαίτερα εντυπωσιακός, ο Μούδρος καταφέρνει να κερδίζει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

10. Παραλίες. Οι παραλίες του νησιού είναι ένας από τους σημαντικότερους πόλους έλξης του νησιού. Η παραλία Θάνος, του Αγίου Ιωάννη, το Μικρό και το Μεγάλο Φαναράκι, το Κέρος αλλά και το Γομάτι είναι κάποιες απ΄αυτές.

Το ταξίδι μας στη Λήμνο έγινε τον Ιούνιο του 2019 με το μωρό και το σκυλί μας. Περάσαμε υπέροχα και θα θέλαμε πολύ να ξαναεπισκεφθούμε αυτό το όμορφο ελληνικό νησί.

Πηγή: happytraveller.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το