Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Τι γίνεται με την τιμή της αμόλυβδης στη Λήμνο;
Τι γίνεται με την τιμή της αμόλυβδης στη Λήμνο;
22.03.2020 | 13:07

Τι γίνεται με την τιμή της αμόλυβδης στη Λήμνο;

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Στα ύψη παραμένει η τιμή των καυσίμων στο νησί της Λήμνου, παρά το γεγονός ότι παγκόσμια παρατηρείται μεγάλη πτώση.

Όπως αναφέρει σε χθεσινό ρεπορτάζ η «Καθημερινή» «Όσοι εξακολουθούν να βάζουν βενζίνη επωφελούνται των χαμηλών τιμών καθώς κλιμακωτά περνούν στην αντλία από τις αρχές Μαρτίου οι μειώσεις από τις τιμές του αργού και των προϊόντων στη διεθνή αγορά.

Η διυλιστηριακή τιμή υποχώρησε από την 1η Μαρτίου κατά 15,4% από τα 1.125,85 ευρώ το κυβικό στα 952,08 ευρώ το κυβικό. Η μέση τιμή της βενζίνης το ίδιο διάστημα υποχώρησε από το 1,593 ευρώ το λίτρο στο 1,489 ευρώ το λίτρο και του πετρελαίου θέρμανσης από το 1,002 ευρώ το λίτρο στο 0,912 ευρώ το λίτρο.

Η υστέρηση που εμφανίζει η μείωση της τιμής στην αντλία οφείλεται, σύμφωνα με την πλευρά των πρατηριούχων, στο γεγονός ότι η ζήτηση είναι περιορισμένη με αποτέλεσμα να διακινούνται ακόμη αποθέματα προηγούμενων ημερών. Αυτό σημαίνει ότι η πλήρης μείωση που προκύπτει από τις διεθνείς τιμές θα περάσει στην αντλία μέχρι το τέλος της εβδομάδας».

Παρόλα αυτό όμως στη Λήμνο, με βάση το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων η τιμή κυμαίνεται μεταξύ 1,80 με 1,86. Για άλλη μια φορά λοιπόν, γεννάται το ερώτημα, γιατί όταν υπάρχει αύξηση στην τιμή αυτή αποτυπώνεται άμεσα στις αντλίες της Λήμνου, ενώ όταν υπάρχει μείωση, αυτή καθυστερεί υπερβολικά; Όπως επίσης, οι πολίτες της Λήμνου, είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας;

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018