Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία του Μούδρου (photos)

the roots web banners 06

Ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία του Μούδρου (photos)
30.01.2020 | 19:18

Ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία του Μούδρου (photos)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Με κατάνυξη και σεβασμό τιμήθηκαν σήμερα, Πέμπτη (30/1), οι Τρεις Ιεράρχες στα σχολεία του Μούδρου.

Όπως αναφέρει η Διεύθυνση του Γυμνασίου της περιοχής, πραγματοποιήθηκε εκκλησιασμός των μαθητών στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας και αρτοκλασία και από τα τέσσερα σχολεία του Μούδρου. Στη διάρκεια της ιερής ακολουθίας, μαθητές του Γυμνασίου έψαλαν το απολυτίκιο των τριών Αγίων με την καθοδήγηση του μουσικού του σχολείου κ. Ζαφείρη ενώ μαθήτριες του ΓΕΛ Μούδρου, με πρωτοβουλία κι επιμέλεια της θεολόγου κ. Βράνα, διάβασαν κείμενα των πατέρων της Εκκλησίας.

Ακολούθησε μικρή γιορτή στο Γυμνάσιο του Μούδρου με απαγγελίες κειμένων από μαθητές του σχολείου και προβολή σύντομου βίντεο με τη ζωή των Τριών Πατέρων των Γραμμάτων.

Στη συνέχεια τρία σχολεία μαζί, το Γενικό Λύκειο Μούδρου, το ΕΠΑ.Λ Μούδρου και το Γυμνάσιο Μούδρου, έκοψαν τις βασιλόπιτές τους, ανήμερα των Τριών Ιεραρχών με την ευλογία της Εκκλησίας. «Ευχαριστούμε θερμά τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και των τριών σχολείων, τον Αντιδήμαρχο κ. Μπούμπουρα, τον Πρόεδρο της Κοινότητας, κ. Γρατσώνη, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Σαρρή για την παρουσία τους, καθώς και τους γονείς που βρέθηκαν κοντά μας. Συγχαρητήρια στους τυχερούς μαθητές και καθηγητές. Να έχουμε όλοι μια υπέροχη χρονιά», καταλήγει η Διεύθυνση του σχολείου.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το