Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Χ. Αθανασίου για Ιερόθεο: «Τυχερά τα δύο νησιά για τον νέο τους πνευματικό ηγήτορα»

banner roots

Χ. Αθανασίου για Ιερόθεο: «Τυχερά τα δύο νησιά για τον νέο τους πνευματικό ηγήτορα»
15.11.2019 | 19:27

Χ. Αθανασίου για Ιερόθεο: «Τυχερά τα δύο νησιά για τον νέο τους πνευματικό ηγήτορα»

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Κατά την τελετή ενθρόνισης του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Ιεροθέου, που πραγματοποιήθηκε στη Λήμνο την Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής ΝΔ Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου, προέβη στον ακόλουθο χαιρετισμό:

«Η Λήμνος, το νησί του Ηφαίστου με τον πολιτισμό των έξι χιλιετηρίδων, το νησί που η ιστορία το έκρινε ως το νησί της Ειρήνης, της αδελφοσύνης των λαών και της σφυρηλάτησης των πανανθρώπινων ιδεωδών και ιδανικών, μαζί με τον ιστορικό και περήφανο Αη Στράτη, υποδέχονται σήμερα τον πνευματικό τους ηγήτορα. 

Αλλά είμαστε και τυχεροί, γιατί έναν άξιο Ιεράρχη, που διακόνησε τον τόπο μας για πάνω από 30 χρόνια, διαδέχεται ένας εκλεκτός κληρικός με εξαίρετη μόρφωση, αφοσίωση στο λειτούργημά του και επίγνωση της αποστολής του. Και δεν μπορούσε να ήταν διαφορετικά, αφού μαθήτευσε κοντά σε μια φωτεινή προσωπικότητα της εκκλησίας μας, κοντά σε έναν βαθύ γνώστη του εκκλησιαστικού δικαίου, κοντά σε έναν καταρτισμένο ερμηνευτή των ιερών κανόνων, κοντά σε έναν φιλόσοφο της Ορθοδοξίας, τον Σεβασμιώτατο Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. Γι’ αυτό, Σεβασμιώτατε κ. Νικόλαε, σας ευχαριστούμε γιατί και με τις δικές σας ευλογίες, μας οπλίζετε σήμερα με το πνευματικό σας τέκνο.

Μακαριώτατε, οι συμπατριώτες μου, Λημνιοί και Αγιοστρατίτες σας ευγνωμονούμε για αυτή τη σοφή εκλογή σας, μια εκλογή που φωτιστήκατε να κάνετε προσφορά στον τόπο μας.

Σεβασμιώτατε Δεσπότη μας κ. Ιερόθεε, οι κάτοικοι της Λήμνου και του Αη Στράτη είναι απλοί και καλοί άνθρωποι. Αγαπούν τον τόπο τους. Τιμούν τους προγόνους τους και περηφανεύονται για την μακραίωνη ένδοξη ιστορία τους. Από εσάς δεν θα ζητήσουν τίποτα το εφήμερο, αλλά κάτι πολύ απλό. Αυτό, Σεβασμιώτατε, που κατά τη χειροτονία σας, σας ζήτησε μια σεμνή και άγνωστη κυρία. Σας είπε: "Σεβασμιώτατε, ένα μόνο πράγμα θέλουμε από εσάς: Να μας αγαπάτε". Αλήθεια, τι όμορφο και αυθόρμητο αίτημα! Και είμαι σίγουρος, Σεβασμιώτατε, αυτό θα γίνει βίωμά σας, και ξέρετε γιατί; Γιατί ταιριάζετε σε σεμνότητα και νοοτροπία με τους πατριώτες μου!

Δεσπότη μας, με ειλικρίνεια και βαθειά πίστη, για μια ακόμα φορά, επιβεβαιώνουμε: Άξιος!».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το