Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Θ. Λούκας: Μία παθολόγος "τρέχει" για 18.000 ψυχές!

banner roots

Θ. Λούκας: Μία παθολόγος "τρέχει" για 18.000 ψυχές!
13.11.2019 | 09:32

Θ. Λούκας: Μία παθολόγος "τρέχει" για 18.000 ψυχές!

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

"Έχουμε μόνο μία παθολόγο στο νοσοκομείο, που έχει στην ευθύνη της την παθολογική κλινική, τα εξωτερικά ιατρεία και τα επείγοντα ταυτόχρονα",

δήλωσε στον FOCUS FM 103,6 ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου, Θωμάς Λούκας,ο οποίος υπηρετεί ως στρατιωτικός γιατρός εδώ και 10 χρόνια στο νησί.

"Αρχικά υπήρχαν 60 οργανικές θέσεις γιατρών στο νοσοκομείο, μετά έγιναν 40 και μετά μείναμε 21 γιατροί", ανέφερε ο κ.Λούκας, μιλώντας στην εκπομπή "Διπλός Ελληνικός" με το Στέφανο Δαμιανίδη και τον Αντώνη Οραήλογλου. "Εδώ και 12 μήνες το νοσοκομείο είναι "ακέφαλο". Δεν έχουμε ούτε διοικητή. Χρέη διοικητή εκτελεί ο επικεφαλής της ιατρικής υπηρεσίας, που εφημερεύει 30 μέρες το μήνα", πρόσθεσε ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Λήμνου.

"Αυτό, που θέλουμε μόνο, είναι να έχουμε τις υπηρεσίες, που έχετε στη Σταυρούπολη ή την Πυλαία. Αυτό, που για τον κάτοικο της Αθήνας μπορεί να φαίνεται μικρό, για εμάς είναι Γλογοθάς" επεσήμανε.
Εξέφρασε μάλιστα την έντονη διαμαρτυρία του, γιατί σε διαγωνισμό του Σεπτεμβρίου για διοικητές νοσοκομείων δεν συμπεριελήφθη το νοσοκομείο Λήμνου, ενώ σε προκήρυξη για παθολόγους, οι θέσεις έμειναν κενές, λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος για κάλυψή τους.

Ακούστε ολόκληρη τη συνένετεξη του κ.Θωμά Λούκα στον FOCUS FM 103,6, εδώ:

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το