Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Δήμος Λήμνος: Αυξημένο ενδιαφέρον για τις 100 δόσεις

the roots web banners 06

Δήμος Λήμνος: Αυξημένο ενδιαφέρον για τις 100 δόσεις
25.06.2019 | 12:29

Δήμος Λήμνος: Αυξημένο ενδιαφέρον για τις 100 δόσεις

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Αυξημένη είναι η προσέλευση στο Ταμείο του Δήμου για την υπαγωγή οφειλετών στην ρύθμιση των 100 δόσεων, που αφορά στην εξόφληση κάθε είδους οφειλών με απαλλαγή έως και κατά 100% από τις προσαυξήσεις.

Οι ρυθμίσεις αφορούν οφειλές που προέρχονται από τέλη, φόρους, δικαιώματα, εισφορές, καθώς και τις προσαυξήσεις, τους τόκους αλλά και τα πρόστιμα που τις επιβαρύνουν και δίνουν τη δυνατότητα εξόφλησης των χρεών μέχρι και σε 100 δόσεις.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ρύθμιση, οι οφειλές μπορούν να διακανονιστούν και να καταβληθούν με απαλλαγή από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και τα πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης ή λόγω μη καταβολής τέλους ως ακολούθως:

- Εφάπαξ με απαλλαγή κατά ποσοστό 100%

-Από 2 έως και 24 μηνιαίες δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό 80%

- Από 25 έως και 48 μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό 70%

- Από 49 έως και 72 μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό 60%

- Από 73 έως και 100 μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό 50%.

Από 20 ευρώ

Σύμφωνα με την απόφαση, στις ευνοϊκές διατάξεις περιλαμβάνονται και οφειλές που τελούν σε αναστολή, οφειλές που είναι σε ρύθμιση, καθώς και οφειλές που εκκρεμούν ενώπιον δικαστηρίων ή ενώπιον της επιτροπής επίλυσης φορολογικών διαφορών.

Οι δόσεις είναι μηνιαίες και ισόποσες, πλην της τελευταίας που μπορεί να είναι μικρότερη των υπολοίπων. Κάθε δόση, πλην της τελευταίας, δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 20 ευρώ.

Η ρυθμιζόμενη οφειλή εξοφλείται εφάπαξ ή η πρώτη δόση της καταβάλλεται εντός τριών εργάσιμων ημερών από την ημέρα υποβολής της αίτησης, διαφορετικά η αίτηση θεωρείται ως μη υποβληθείσα.

Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του αντίστοιχου μήνα, χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη ειδοποίηση του οφειλέτη. Η καθυστέρηση καταβολής δόσης συνεπάγεται την επιβάρυνση αυτής με μηνιαία προσαύξηση 5% επί του ποσού της δόσης από την επόμενη της ημέρας που όφειλε να καταβληθεί.

Αναστολή αναγκαστικών μέτρων είσπραξης Στόχος της ρύθμισης είναι η εισροή χρημάτων στα ταμεία των Δήμων, αλλά και η παροχή κινήτρων σε οφειλέτες που επιθυμούν να τακτοποιήσουν παλιές εκκρεμότητες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την υπαγωγή στις ρυθμίσεις αναστέλλονται άμεσα τυχόν αναγκαστικά μέτρα που είχαν ξεκινήσει εις βάρος των οφειλετών, ενώ δίνεται και η δυνατότητα σε πρόσωπα που έχουν συνυπαιτιότητα να υπαχθούν στη ρύθμιση.

Με δόσεις και οι λογαριασμοί νερού

Τις ίδιες ακριβώς διαδικασίες ακολουθεί και η ΔΕΥΑΛ που έχει την δυνατότητα να ρυθμίσει τις οφειλές των καταναλωτών αρμοδιότητάς της σε έως και 100 μηνιαίες δόσεις με ανάλογη διαγραφή προσαυξήσεων έως και 100%.

Οι μηνιαίες δόσεις ξεκινούν από εφάπαξ καταβολή με διαγραφή 100% των προσαυξήσεων και κατηγοριοποιούνται όπως στον Δήμο.
- 2 - 24 μηνιαίες δόσεις, μείωση προσαυξήσεων 80%
- 25 - 48 μηνιαίες δόσεις, μείωση προσαυξήσεων 70%
- 49 - 72 μηνιαίες δόσεις, μείωση προσαυξήσεων 60%
- 73 - 100 μηνιαίες δόσεις, μείωση προσαυξήσεων 50%.

Η πρώτη δόση καταβάλλεται άμεσα και έως το αργότερο 3 εργάσιμες ημέρες από την αίτηση, με επόμενη δόση την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα της αίτησης. Εκπρόθεσμη καταβολή ρυθμισμένης δόσης επιβαρύνεται με προσαύξηση 5%.

Τρεις συνεχόμενες μηνιαίες δόσεις που δεν θα καταβληθούν θα έχουν ως συνέπεια την απώλεια της ρύθμισης και την επαναφορά των προσαυξήσεων. Οι οφειλές που μπορούν να διακανονιστούν αφορούν βεβαιώσεις έως και 17/09/2019

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το