Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η Ρεγκάτα Φιλίας 2019 σε Μύρινα και Μούδρο
Η Ρεγκάτα Φιλίας 2019 σε Μύρινα και Μούδρο
19.06.2019 | 09:35

Η Ρεγκάτα Φιλίας 2019 σε Μύρινα και Μούδρο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ο διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας Ρεγκάτα Φιλίας, με διοργανωτές τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμαριάς, τον Όμιλο Θαλασσίων Αθλημάτων Καβάλας και τον Ναυτικό Όμιλο Σμύρνης, ανοίγει πανιά φέτος για τη Λήμνο για 3η χρονιά.

Ενόψει της Ρεγκάτας Φιλίας, της οποίας τα σκάφη θα καταπλεύσουν στη Μύρινα και τον Μούδρο στις 28 Ιουνίου και την 1η Ιουλίου αντίστοιχα, ο Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Μοσχάκης συγκάλεσε την Παρασκευή 14 Ιουνίου συνάντηση εργασίας, κατά την οποία συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα.

Στόχος η άρτια οργάνωση της υποδοχής της ρεγκάτας και η πλαισίωσή της απο εκδηλώσεις, με την πολύτιμη συνδρομή όλων των εμπλεκομένων αρχών και φορέων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος κ. Χαράλαμπος Μπούμπουρας, ο Λιμενάρχης Μύρινας κ. Γ. Αρβανίτης, ο διοικητής του Λιμενικού Σταθμού Μούδρου κ. Γ. Καραπαπάζογλου, η περιφερειακή σύμβουλος και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μούδρου «Παύλος Κουντουριώτης» κ. Δέσποινα Κατσανέρη και η γραμματέας του συλλόγου κ. Φώφη Καράμαλη, το μέλος του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμειόυ Λήμνου κ. Στυλιανός Μαμουζέλος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λήμνου κ. Χρυσόστομος Ψάρρας, καθώς επίσης και οι εκπρόσωποι των τελωνειακών και αστυνομικών αρχών κ. Μαρία Λυρούδια και κ. Κωνσταντίνος Τραντής αντίστοιχα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, τα σκάφη της Ρεγκάτας Φιλίας αναμένονται στη Μύρινα στις 28 Ιουνίου, όπου στις 29 του μήνα θα γίνει η υποδοχή στο παλιό λιμάνι της πόλης. Στις 30 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν παράκτιοι αγώνες στα Ρηχά Νερά, ενώ την ίδια μέρα οι ιστιοπλόοι θα αναχωρήσουν για τον Άγιο Ευστράτιο πραγματοποιώντας ιστιοδρομία 20 ναυτικών μιλίων. Την 1η Ιουλίου θα επιστρέψουν από τον Άγιο Ευστράτιο στον Μούδρο με μια δεύτερη ιστιοδρομία.

Κατά την άφιξή τους στον Μούδρο, τους ιστιοπλόους θα υποδεχθεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μούδρου «Παύλος Κουντουριώτης», προσφέροντάς τους τοπικά εδέσματα, ενώ στη συνέχεια θα μεταβούν στο ανοικτό θέατρο του Μούδρου για την εκδήλωση υποδοχής. Στην εκδήλωση ο σύλλογος θα προσφέρει στους ιστιοπλόους αναμνηστικά, ενώ στην τελετή των απονομών οι τοπικές αρχές θα απονείμουν τα έπαθλα των αγώνων.

Θα ακολουθήσει μουσική βραδιά με τραγούδια για τη θάλασσα από τη μικτή ορχήστρα του Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου, συνοδευόμενη από την παιδική χορωδία και την χορωδία ενηλίκων. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τη χορευτική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μούδρου.

Στις 2 Ιουλίου τα σκάφη της Ρεγκάτας Φιλίας θα αναχωρήσουν για την Τένεδο, πραγματοποιώντας ιστιοδρομία 38 ναυτικών μιλίων.

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018