Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λαϊκή Συσπείρωση Λήμνου: «Λευκό ή άκυρο στον δεύτερο γύρο»

the roots web banners 06

Λαϊκή Συσπείρωση Λήμνου: «Λευκό ή άκυρο στον δεύτερο γύρο»
30.05.2019 | 19:49

Λαϊκή Συσπείρωση Λήμνου: «Λευκό ή άκυρο στον δεύτερο γύρο»

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Λήμνου σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές και στις ευρωεκλογές καθώς και για τη στάση της στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Όπως αναφέρει η παράταξη: «Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες συμπολίτες μας, που έδωσαν τη μάχη, συστρατεύτηκαν και συνέβαλαν στην ενίσχυση των ψηφοδελτίων της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ και του ΚΚΕ. Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους έκαναν αυτό το βήμα για πρώτη φορά, τους νέους και τις νέες που έδωσαν την πρώτη τους κόκκινη ψήφο, τους κατοίκους του Κάσπακα που ανέδειξαν ξανά στην πρώτη θέση τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στις περιφερειακές εκλογές και το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές.

Οι εκλεγμένοι κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές στο Δήμο Λήμνου, τις Κοινότητες Μύρινας και Κάσπακα, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και στην Ευρωβουλή, θα είναι και πάλι μπροστά για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, για να αποτελέσουν το συνεπές και μαχητικό στήριγμα των εργαζομένων, για ενδυνάμωση του εργατικού - λαϊκού κινήματος στην αντεπίθεσή του απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβερνητική και ευρωενωσιακή πολιτική.

Σήμερα, μετά τις εκλογές, ο συσχετισμός δυνάμεων παραμένει πολύ αρνητικός, όχι μόνο στο νησί μας, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Η αντιπαράθεση, η πόλωση, οι υποσχέσεις, τα εκβιαστικά διλήμματα, ανάμεσα στους αυτοαποκαλούμενους "ανεξάρτητους", κυρίως στα δύο κόμματα του διπολισμού, διαμόρφωσαν ένα τέτοιο κλίμα που επέδρασε σε λαϊκό κόσμο, ο οποίος παραμένει εγκλωβισμένος στη λογική μειωμένων απαιτήσεων. Δεν έχει ακόμη πιστέψει στη δύναμή του, με την ενεργητική συμμετοχή του στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, στην κοινωνική συμμαχία.

Ταυτόχρονα γνωρίζουμε ότι σήμερα ευρύτερα λαϊκά στρώματα στέκονται πολύ πιο θετικά απέναντι στη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και στο ΚΚΕ, παρακολουθούν τις θέσεις τους, προβληματίζονται, έστω κι αν ακόμη δεν έχουν αποφασίσει να κάνουν ένα πιο σημαντικό βήμα.

Την Κυριακή καλούμαστε στο νησί μας να ψηφίσουμε στο δεύτερο γύρο για Δήμαρχο και Περιφερειάρχη. Στο Δήμο Λήμνου και στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου όπου έχουν περάσει συνδυασμοί που στηρίζονται κυρίως από τη ΝΔ, εκφράζουμε την αντίθεσή μας με οποιοδήποτε τρόπο στην κάλπη (λευκό ή άκυρο), δηλώνοντας ότι θα μας βρουν απέναντι από θέση ισχυρής αντιπολίτευσης σε αντιλαϊκές επιλογές τους. Δεν πρόκειται να δώσουμε λευκή επιταγή σε κανέναν.

Μπροστά στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, καλούμε το λημνιακό λαό να αντισταθεί πιο αποφασιστικά στα ψεύτικα διλήμματα "σταθεροποίηση και ανάκαμψη" ή 'αποσταθεροποίηση και περιπέτειες", "πίσω - μπροστά", στις ψεύτικες προσδοκίες που καλλιεργεί η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι άλλες αστικές πολιτικές δυνάμεις, αφού η σταθερότητα και ανάκαμψη θα αφορά το μεγάλο κεφάλαιο και όχι το λαό. Παραμένει πιο επιτακτική σήμερα η ανάγκη για μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ στις εθνικές εκλογές για να μπορέσει η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές που θα συνεχιστούν την επόμενη ημέρα των εκλογών».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel