Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΕΛΜΕ Λήμνου: Λευτεριά στην Ηριάννα και τον Περικλή

banner roots

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
22.03.2018 | 20:20

ΕΛΜΕ Λήμνου: Λευτεριά στην Ηριάννα και τον Περικλή

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Ψήφισμα συμπαράστασης στην Ηριάννα και τον Περικλή εξέδωσε η ΕΛΜΕ Λήμνου – Αγίου Ευστρατίου εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στους δύο κατηγορουμένους, οι οποίοι σε πρώτο βαθμό έχουν κριθεί ένοχοι και έχουν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών ο καθένας για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Στο ψήφισμα αναφέρεται:

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λήμνου - Αγίου Ευστρατίου δηλώνει την αλληλεγγύη του στην Ηριάννα και στον Περικλή, που βρίσκονται στην φυλακή μετά την καταδίκη τους τον Ιούνη του 2017, με βάση τις επιβαρυντικές διατάξεις του τρομονόμου και η υπόθεση των οποίων εκδικάζεται στις 21 Μαρτίου 2018 στο Εφετείο Αθηνών.

H Ηριάννα και ο Περικλής χρησιμοποιήθηκαν από την Αντιτρομοκρατική ως άλλοθι για την παραγωγή «αντιτρομοκρατικού έργου», αλλά και την εφαρμογή εκδικητικής καταστολής σε όσους η ίδια υπηρεσία έχει καταχωρήσει στις τάξεις του «εσωτερικού εχθρού». Η σύλληψή τους έγινε την εποχή του δόγματος «νόμος και τάξη» της  κυβέρνησης Σαμαρά και το κατηγορητήριο τους περιλάμβανε όλα τα βασικά συστατικά των τρομοϋποθέσεων: επικοινωνιακά show, δείγματα DNA, σκιαγράφηση ενός αόριστα «ύποπτου» κοινωνικού περιβάλλοντος. Η καταδίκη τους ήρθε, ενάντια στην κοινή λογική. 

Αυτού του είδους οι υποθέσεις αποτελούν έναν ακόμη τρόπο επιβολής της «κοινωνικής ειρήνης» σε συνθήκες κρίσης, καθώς στοχεύουν στην εμπέδωση του φόβου και την καταστολή των αγώνων. Δομικό στοιχείο του πλέγματος καταστολής αποτελεί ο αντιτρομοκρατικός νόμος (άρθρο 187Α του Ποινικού Κώδικα), με τα ειδικά δικαστήρια και τις ειδικές συνθήκες κράτησης, με τις υπερεξουσίες των διωκτικών αρχών και τη δυνατότητά τους να κατασκευάζουν υποθέσεις βασισμένες σε έωλα στοιχεία και με τις φασιστικής έμπνευσης διατάξεις της συλλογικής ευθύνης και της ποινικοποίησης των προσωπικών και πολιτικών σχέσεων. Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι μεγάλες γιατί όχι μόνο έχει αφήσει άθικτο όλο το τρομακτικό οπλοστάσιο της «αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας» αλλά προετοιμάζει και την αυστηροποίηση του Σωφρονιστικού Κώδικα.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά την αντίθεσή μας στον τρομονόμο και την χρήση του DNA ως αποδεικτικού μέσου, ενάντια στην ποινικοποίηση των προσωπικών σχέσεων. Για να εμποδίσουμε την κατασκευή ενόχων, την επέλαση της καταστολής και τη διάχυση του φόβου.

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΚΛΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΥ

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel