Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ο Άγιος Δημήτριος σε «πρώτο πλάνο» | Για γυρίσματα στο “Κουρούνι” το ΕΝΑ Channel (photo)
Ο Άγιος Δημήτριος σε «πρώτο πλάνο» | Για γυρίσματα στο “Κουρούνι” το ΕΝΑ Channel (photo)
12.03.2018 | 14:19

Ο Άγιος Δημήτριος σε «πρώτο πλάνο» | Για γυρίσματα στο “Κουρούνι” το ΕΝΑ Channel (photo)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος
Loading...

Γυρίσματα στην περιοχή «Κουρούνι» πραγματοποιήσει σήμερα το τηλεοπτικό συνεργείο του ΕΝΑ Channel Καβάλας, για τις ανάγκες εκπομπών μαγειρικής οι οποίες θα έχει άρωμα από Μικρασία.

Η παραγωγή των εκπομπών, θέλησαν να καταγράψουν τις συνταγές του προσφυγικού χωριού της Λήμνου και έτσι ήρθαν σε συμφωνία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Αγίου Δημητρίου.

Η τοποθεσία των γυρισμάτων δεν επιλέχθηκε τυχαία, αφού οι πρώτοι κάτοικοι του χωριού, δραστηριοποιούνταν έντονα εκεί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και ακόμη υπάρχουν οικισμοί που σε μεταφέρουν σε εκείνα τα χρόνια, όπου με λίγο αλεύρι και υλικά από τα χωράφια τους, κατάφερναν να φτιάχνουν πεντανόστημα εδέσματα ψημένα σε ξυλόφουρνο.

Κάτι ανάλογο αναβίωσε σήμερα με τον φακό να καταγράφει τις μαγειρικές τεχνικές των γυναικών του χωριού που έχουν περάσει αναλλοίωτες από γενιά σε γενιά.

Το συνεργείο με επικεφαλής την δημοσιογράφο Χριστίνα Νεφραίμ, συγκέντρωσε υλικό για τις εκπομπές «Κρυμμένοι Θησαυροί» και «Ταξίδια στις γεύσεις», οι οποίες αναμένεται να προβληθούν σύντομα από την συχνότητα του ΕΝΑ.

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018