Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Σκέψεις για Black Friday στη Λήμνο

banner roots

Σκέψεις για Black Friday στη Λήμνο
13.11.2017 | 13:41

Σκέψεις για Black Friday στη Λήμνο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Η Black Friday, έρχεται για δεύτερη χρονιά στην Ελλάδα στις 24 Νοεμβρίου και όπως όλα δείχνουν και οι καταναλωτές της Λήμνου, θα έχουν την ευκαιρία να βρουν ελκυστικές προσφορές σε όσα καταστήματα συμμετάσχουν στον θεσμό.

Ο θεσμός της Black Friday ξεκίνησε τη δεκαετία του 1960 και σηματοδοτεί την αρχή της Χριστουγεννιάτικης περιόδου αγορών στις ΗΠΑ. Στις αρχές της δεκαετίας του ’60 τα λογιστικά φύλλα και οι αποδείξεις ήταν βεβαίως χειρόγραφα και τα καταστήματα είχαν δύο χρώματα μελανιού για να καταγράφουν τα στοιχεία.

Με κόκκινο γράφονταν οι ημέρες με αρνητικό ισολογισμό πωλήσεων και με μαύρο οι ημέρες με θετικό απολογισμό.
Καθιερώθηκε λοιπόν η τελευταία Παρασκευή του Νοέμβρη ως η πρώτη ημέρα των πωλήσεων της χριστουγεννιάτικης περιόδου, με σημαντικά αυξημένους τζίρους, εξ’ ου και η ονομασία Black Friday.

Ο θεσμός τα τελευταία χρόνια έχει εξαπλωθεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων σε Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Δανία, Ιταλία, Ισπανία, Αυστρία, Φινλανδία, Πολωνία και κάθε χρονιά συμμετέχουν όλο και περισσότεροι λιανέμποροι.

Όπως πληροφορούμαστε λοιπόν, μετά τη μεμονωμένη συμμετοχή πέρυσι επιχειρηματιών της Λήμνου, φέτος υπάρχει σκέψη για κάτι πιο οργανωμένο και μαζικό, συνδυασμένο μάλιστα με κάποιο event!

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel