Η αφορμή δόθηκε μετά από ένα τραγούδι του Στέλιου Ρόκκου που ακούστηκε για λίγο, επιστέφοντας από το διαφημιστικό διάλειμμα και λίγο πριν την σύνδεση με τον Δήμο Βερύκιο και το Σπύρο Λάμπρου, όταν η παρουσιάστρια της εκπομπής Σταματίνα Τσιμτσιλή έστειλε «φιλί» στο «όμορφο νησί της Λήμνου», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, αποκαλύπτοντας πως η κουμπάρα της έχει καταγωγή από εδώ και πως ετοιμάζεται να επισκεφτεί το νησί μας για την περίοδο του Πάσχα.
Την έκπληξη όμως, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο την έκανε ο Δήμος Βερύκιος, ο οποίος ανέφερε πως βρέθηκε στη Λήμνο για διακοπές το 1985 και σε μία από τις όμορφες παραλίες του νησιού έπεσε πάνω σε ένα ζευγαράκι, σχολιάζοντας πως ο άνδρας τώρα είναι υπουργός της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και η γυναίκα «σύμβολο της νεολαίας της αριστεράς», τότε.
Φυσικά ανέφερε ότι η Λήμνος είναι ένα από τα πιο σημαντικά νησιά του Αιγαίου, αφού το χαρακτήρισε μεταξύ άλλων «προκεχωρημένο φυλάκιο» της χώρας. Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε στα μοναδικά ηλιοβασιλέματα του ενώ ο Δημήτρης Παπανώτας σχολίασε το πόσο φιλόξενοι είναι οι κάτοικοι του με την Ελένη Τσολάκη να συμφωνεί.
Δείτε τα όσα είπαν στο απόσπασμα που ακολουθεί.