Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>«Αιμοδοσία...σημαίνει προσφορά ζωής!» Γράφει ο Θεόδωρος Μπαβέας

the roots web banners 06

«Αιμοδοσία...σημαίνει προσφορά ζωής!» Γράφει ο Θεόδωρος Μπαβέας
15.11.2012 | 10:38

«Αιμοδοσία...σημαίνει προσφορά ζωής!» Γράφει ο Θεόδωρος Μπαβέας

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Οι αιμοδότες και οι φίλοι της αιμοδοσίας , έχουν χαρακτηριστεί συνάνθρωποι μας που έχουν ένα ξεχωριστό ιδιαίτερο ευγενικό χαρακτήρα , έχουν ευαισθησία , και διακρίνονται από ορισμένα μεγαλειώδη συναισθήματα , όπως της απλότητας ,του ανθρωπισμού , της αλληλεγγύης , της φιλανθρωπίας, και της αγάπης.

 

Σήμερα στην απάνθρωπη κοινωνία που ζούμε αυτά τα χαρακτηριστικά λείπουν, και φαντάζουν περισσότερο, πιο εντυπωσιακά στην κατηφορική πορεία που ακολουθούμε ,και δύσκολα μπορούμε να τα διακρίνουμε ,αφού τα πάντα έχουν ισοπεδωθεί και το < ο θάνατος σου η ζωή μου > τείνει να έχει την πρώτη θέση. Αναρωτηθήκαμε ποτέ εμείς οι ίδιοι , εάν σεβόμαστε τον ίδιο μας τον εαυτό , και μετά τον συνάνθρωπο μας ? τι κάνουμε στις κοινωνικές μας εκδηλώσεις για τον ανθρωπισμό ποιες είναι οι κοινωνικές ευαισθησίες και αξίες που έχουν αντικατασταθεί από τον ατομικισμό την υποκρισία , την απάτη και το ψέμα.


Στην σημερινή κοινωνία δυστυχώς μικρές ομάδες ανθρώπων ασχολούνται μόνο για τον άνθρωπο για βοήθεια για συμπαράσταση και την ανθρωπιά και αναφέρω ενδεικτικά, την εκκλησία , τον ερυθρό Σταυρό , τους γιατρούς χωρίς σύνορα , τους εθελοντές αιμοδότες, το Ροταρι οι Λαιονς , Ο.ΗΕ. και άλλοι . Όμως πρέπει όλοι να έχουν ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα της αλληλεγγύης , του εθελοντισμού , και της φιλανθρωπίας για να μπορέσουν τα παιδία μας να ζήσουν με αυτές τις ηθικές αξίες σε μια κοινωνία, , πιο ήρεμη , που δυστυχώς δεν παράγονται ούτε διατηρούνται οι αξίες αυτές με την ανεξέλεγκτη τεχνολογική πρόοδο , αλλά δημιουργούνται μόνο με την διδασκαλία, την πίστη , την γνώση , και την θέληση.


Πιστεύω ότι σήμερα οι περισσότεροι δημοκρατικοί πολίτες νομίζουν ότι έχουν μόνο δικαιώματα και απαιτήσεις από την πολιτεία και αγνοούν ότι στις δημοκρατικές κοινωνίες υπάρχουν και υποχρεώσεις προς την πολιτεία και το κοινωνικό σύνολο . Επομένως υπάρχουν τα πανανθρώπινα δικαιώματα και οι πανανθρώπινες υποχρεώσεις. Πανανθρώπινο δικαίωμα είναι η ζωή , η ισότητα , ο έρωτας , η παιδεία ,η γνώση , η ιατρική φροντίδα , η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, η ελευθερία του ατόμου, η πίστη, η θρησκεία Πανανθρώπινη υποχρέωση είναι η ανθρωπιά , ο σεβασμός και η τήρηση του νόμου, η αλληλεγγύη , η δικαιοσύνη , η κοινωνική αποδοχή, η προστασία , η πρόληψη , η εξάλειψη των ρατσιστικών διακρίσεων και ο εθελοντισμός.


Οι κοινωνικές αυτές προδιαγραφές πρέπει να κοσμούν τους σύγχρονους πολίτες και ιδιαιτέρως αυτούς που ασκούν διοίκηση και οι οποίοι θα πρέπει να προάγουν και να στηρίζουν αυτές τις κοινωνικές αξίες, μέσα από την διοίκηση, όπως είναι η εθελοντική αιμοδοσία, ενώ οι πολίτες πρέπει έστω και διδασκόμενοι να συνειδητοποιήσουν την σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας και την μεγάλη αξία του αίματος .


Η εθελοντική αιμοδοσία δεν είναι δυνατό να αφορά μόνο μια μικρή ομάδα ανθρώπων, ενώ έχουν ανάγκη αίματος όλοι οι άνθρωποι , όταν ευρίσκονται στις δύσκολες στιγμές της υγείας τους , αφού κανένας δεν ξέρει πότε και πως θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον πόνο , την αρρώστια και την δυστυχία .
Στις κοινωνικές τους δραστηριότητες όλοι ανεξαρτήτως οι σύλλογοι και ιδιαιτέρως οι δημοτικές αρχές, και όλοι οι φορείς θα πρέπει να είναι πρωτεργάτες σε αυτές τις δραστηριότητες και να έχουν μέσα στην καρδιά τους τον ανθρωπισμό , τον εθελοντισμό, την πραγματική και ουσιαστική προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο για να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση .


Όλοι μας γνωρίζουμε ότι οι οποιεσδήποτε αντιπαραθέσεις μας κάπου συναντώνται, και το σημείο αυτό συνάντησης είναι ο άνθρωπος , για την βελτίωση της ποιότητας ζωής του οποίου αγωνιζόμαστε ο καθένας μας ξεχωριστά, και όλοι μαζί μέσα στην κοινωνία που ζούμε, και δραστηριοποιούμεθα.
Οι ψυχικές μας δυνάμεις πρέπει να εκδηλώνονται με θάρρος αποφασιστικότητα, πρωτοβουλία ,και κοινωνικές ηθικές αρετές για να διατηρήσουμε σήμερα ορισμένα ιδανικά μιας ψυχής , που δύσκολα μπορεί να ακολουθήσει την σύγχρονη κοινωνική σήψη.


Στην εθελοντική αιμοδοσία πρέπει να παίρνουμε μέρος όλοι μας, και αυτοί που δίνουν αίμα και αυτοί που δεν μπορούν αλλά είναι φίλοι της αιμοδοσίας , πρέπει όλοι μας να έχουμε συμμετοχή σε αυτό το υψηλό έργο κοινωνικής ανθρώπινης αλληλεγγύης, για να φτιάξουμε έτσι μια κοινωνία ηθικά άξια και πραγματικά προοδευτική.
Πρέπει να μάθουμε, να γνωρίσουμε ,να πιστέψουμε ,να βοηθήσουμε όλοι την εθελοντική αιμοδοσία , από όπου και αν βρισκόμαστε έτσι ώστε η χώρα μας να έχει επάρκεια αίματος, και να μην ζητιανεύει αίμα από χώρα που πληθυσμιακά είναι μικρότερη , όπως είναι η ΕΛΒΕΤΙΑ , και εμείς να είμαστε αδιάφοροι και απαιτητικοί, όταν γνωρίζουμε ότι το πιο πολυτιμότερο αγαθό στο άνθρωπο είναι μόνο η ζωή η οποία πολλές φορές σώζεται μονό με ΑΙΜΑ.


.Η προσφορά του αίματος είναι η πιο ιερή φιλανθρωπική πράξη , υψηλών ιδανικών και αισθημάτων προς τον συνάνθρωπο μας , το αίμα είναι γνωστό ότι δεν παράγεται στο εργαστήριο και είναι το μοναδικό αναντικατάστατο μέσο για να σωθεί μια ζωή . Η μετάγγιση του αίματος αποτελεί την πρώτη μεταμόσχευση ,που στη μακρόχρονη ιστορία της έχει σώσει εκατομμύρια ανθρώπων. Είναι μεγάλο επιστημονικό επίτευγμα και η εθελοντική αιμοδοσία υψίστη δωρεά, από τον άγνωστο αιμοδότη , στον άγνωστο άρρωστο συνάνθρωπο μας , είναι πράξης , μέσα από την οποία ο πολίτης αισθάνεται ηθικά και κοινωνικά καταξιωμένος στην κοινωνία που ζούμε. Πρέπει να βοηθήσουμε για να μεγαλώσει αυτό το μεγαλόπρεπο οικοδόμημα της εθελοντικής αιμοδοσίας που το μοναδικό του υλικό είναι ο άνθρωπος η αγάπη η θέληση και η προσφορά
Σήμερα στην εποχή που ζούμε χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια από όλους μας , σήμερα που τα πάντα αμφισβητούνται που η τεχνολογία καλπάζει ,που ο κοινωνικός ιστός έχει σπάσει , που το περιβάλλον καταστρέφεται, που οι ηθικές και κοινωνικές αξίες καταπατούνται, που το δίκαιο επιβάλλεται δια της βίας , που οι παράδοξοι και οι γρήγοροι ρυθμοί της κοινωνίας διαφθείρουν τις προσωπικότητες των ανθρώπων και δημιουργούν ένα μέλλον ενός κόσμου χωρίς προορισμό.


Μέσα σε αυτή την κοινωνία δημιουργείται ο εθελοντισμός και αυτό το τεράστιο ανθρωπιστικό έργο της αιμοδοσίας που προσφέρει στον άνθρωπο το πολυτιμότερο αγαθό που είναι η υγεία . Αυτό το μοναδικό μεγαλούργημα του εθελοντισμού φτιάχνετε από τον άνθρωπο για τον άνθρωπο με μοναδικά υλικά την θέληση, την αγάπη την αλληλεγγύη, την ανθρωπιά , την φιλανθρωπία και πρέπει να βοηθήσουμε όλοι να στεριώσει την συνείδηση του κόσμου.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το