Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Κλικ στον βρετανικό Τύπο>>Θρίλερ στα στενά του Ορμούζ - Στα χέρια των Φρουρών της Επανάστασης βρετανικό τάνκερ
Θρίλερ στα στενά του Ορμούζ - Στα χέρια των Φρουρών της Επανάστασης βρετανικό τάνκερ
20.07.2019 | 12:20

Θρίλερ στα στενά του Ορμούζ - Στα χέρια των Φρουρών της Επανάστασης βρετανικό τάνκερ

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Η είδηση ότι ένα πετρελαιοφόρο υπό βρετανική σημαία έχει κατασχεθεί από τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν στον Περσικό Κόλπο κυριαρχεί στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων του Σαββάτου.

Το υπό βρετανική σημαία Stena Impero βρισκόταν καθ 'οδόν προς τη Σαουδική Αραβία, όταν "ξαφνικά" άλλαξε πορεία και άρχισε να κατευθύνεται προς το ιρανικό νησί Κεσμ (Qeshm), σύμφωνα με την Daily Telegraph.

Οι πλοιοκτήτες του Stena Impero ανέφεραν ότι το πλοίο προσεγγίστηκε από "μη αναγνωρισμένα μικρά σκάφη και ένα ελικόπτερο κατά τη διέλευση των στενών του Ορμούζ ενώ ήταν σε διεθνή ύδατα", μας ενημερώνει ο Guardian. Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι επείγει να εξετάσει τι ακριβώς έχει συμβεί.

Για την Daily Mail, οι καταλήψεις φέρνουν τον κόσμο πιο κοντά στο "χείλος της σύγκρουσης". Η εφημερίδα θεωρεί ότι το γεγονός συνιστά μια "σημαντική αύξηση της διεθνούς έντασης".

Σύμφωνα με τους Financial Times, οι Φρουροί της Επανάστασης υπογράμμισαν ότι το Stena Impero κατασχέθηκε από τις ιρανικές ναυτικές της δυνάμεις στα στενά του Ορμούζ που είναι η βασική πλωτή δίοδος στον Περσικό Κόλπο. "Το δεξαμενόπλοιο δεν τήρησε τους διεθνείς ναυτιλιακούς κανόνες και κανονισμούς", ανέφερε εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης.

Η Βρετανία οδεύει προς μια "στρατιωτική αναμέτρηση" με το Ιράν μετά τις καταλήψεις, σύμφωνα με την Daily Express. Σημειώνει ότι η υπουργός Άμυνας Πένι Μόρντοντ (Penny Mordaunt) ενημερώθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης της κυβερνητική ομάδας διαχείρισης κρίσεων, της ομάδας Κόμπρα.

Η Daily Mirror παραθέτει τις δηλώσεις του υπουργού των Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ που έσπευσε να χαρακτηρίσει τις καταλήψεις "απαράδεκτες".

 

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018