Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Καλά Νέα>>Ελληνικό γιαούρτι στα σχολεία των ΗΠΑ

banner roots

Ελληνικό γιαούρτι στα σχολεία των ΗΠΑ
31.01.2013 | 12:16

Ελληνικό γιαούρτι στα σχολεία των ΗΠΑ

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Καλά Νέα

 Μετά την ορκωμοσία του προέδρου Ομπάμα, το ελληνικό γιαούρτι, βάζει πλώρη και για τα αμερικανικά σχολεία, αφού το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, ξεκινά πιλοτικό πρόγραμμα για την προσθήκη ελληνικού γιαουρτιού στα σχολικά γεύματα, μετά από εισήγηση του γερουσιαστή Τσαρλς Σούμερ.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Σούμερ ζήτησε από τον υπουργό γεωργίας Τομ Βίλσακ, την τροποποίηση του μενού στα σχολεία, ώστε να συμπεριληφθεί σε αυτό και το ελληνικό γιαούρτι ως τροφή υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη, εναλλακτική του κρέατος.

Οι αξιωματούχοι του υπουργείου ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν πιλοτικό πρόγραμμα, κάτι που σημαίνει ότι ήδη από τον ερχόμενο Απρίλιο, το ελληνικό γιαούρτι θα μπορούσε να έχει πιο ισχυρή παρουσία στα αμερικανικά σχολεία, αρχικά της Νέας Υόρκης και στην συνέχεια και των λοιπών πολιτειών.

Αν το πρόγραμμα στεφθεί με επιτυχία, τότε το ελληνικό γιαούρτι θα μπορούσε να συμπεριληφθεί σε μόνιμη βάση στην λίστα του Υπουργείου με τις τροφές που επιτρέπεται να αγοράζουν οι κρατικές υπηρεσίες για την παρασκευή των σχολικών γευμάτων.

Η κίνηση αυτή θα δώσει περαιτέρω ώθηση στις επιχειρήσεις ελληνικού γιαουρτιού που γνωρίζουν άνθηση στις ΗΠΑ. Η κυριότερη δραστηριότητα έχει αναπτυχθεί στη Νέα Υόρκη, όπου εταιρείες όπως οι Chobani, Fage, Alpina, έχουν μερίδιο περίπου 70% της- ύψους 6 δισ. δολαρίων- αγοράς ελληνικού γιαουρτιού σε εθνικό επίπεδο.

Πηγή: ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το