Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Καλά Νέα>>Ραγδαία ανάπτυξη της ελληνικής start-up Workable

banner roots

Ραγδαία ανάπτυξη της ελληνικής start-up Workable
01.03.2015 | 13:04

Ραγδαία ανάπτυξη της ελληνικής start-up Workable

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Καλά Νέα

Νέα ψήφο εμπιστοσύνης από το επενδυτικό κοινό έλαβε η ελληνική start-up Workable, που έχει αναπτύξει ένα εύχρηστο λογισμικό το οποίο διευκολύνει τη διαδικασία προσλήψεων. H εταιρεία ανακοίνωσε την Πέμπτη νέο γύρο χρηματοδότησης ύψους 5 εκατ. δολαρίων, με βασικούς επενδυτές την Greylock IL, θυγατρική της φημισμένης Greylock Partners, το JEREMIE Openfund II, αλλά και επενδυτές-αγγέλους που την είχαν στηρίξει και στο παρελθόν. Η ανακοίνωση έρχεται μόλις 12 μήνες μετά την άντληση 1,5 εκατ. δολαρίων, που σηματοδότησε και την πρώτη είσοδο της Greylock IL στο μετοχικό κεφάλαιο της Workable. Ο νέος γύρος, μάλιστα, είχε ήδη κλείσει από τον περασμένο Δεκέμβριο.

«Με τον προηγούμενο γύρο, τελειοποιήσαμε το προϊόν και βρήκαμε τα εμπορικά κανάλια για την προώθησή του», λέει στην «Κ» ο Νίκος Μωραϊτάκης, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Workable. «Με τη νέα επένδυση, θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε καλύτερα αυτά τα κανάλια, αλλά και να δώσουμε νέα ώθηση στο R&D, για να αναπτύξουμε τα επόμενα προϊόντα».

Συνομιλούμε τηλεφωνικά, καθώς ο κ. Μωραϊτάκης βρίσκεται στη Βοστώνη – τη νέα έδρα της Workable και το εμπορικό της αρχηγείο. Ωστόσο 30 από τους 40 εργαζομένους της εταιρείας -το προσωπικό έχει υπερδιπλασιαστεί από το περασμένο καλοκαίρι- βρίσκονται στην Αθήνα, όπου χτυπά η παραγωγική καρδιά της. «Εχουμε εξαιρετικούς μηχανικούς λογισμικού στην Ελλάδα και δεν υπάρχουν ανταγωνιστές σαν την Google ή το Facebook που παίρνουν όλους τους καλύτερους», εξηγεί ο επικεφαλής της Workable.

Η εταιρεία αναπτύσσεται ραγδαία. Τα έσοδά της, σύμφωνα με τον κ. Μωραϊτάκη, έχουν δεκαπλασιαστεί τον τελευταίο χρόνο και αυξάνονται κατά 20% κάθε μήνα. Εταιρείες από σχεδόν 40 χώρες χρησιμοποιούν το λογισμικό της – μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δεν έχουν εξειδικευμένα τμήματα ανθρώπινων πόρων, στις οποίες δίνει ζωτική βοήθεια στο κυνήγι για τους πιο ικανούς υπαλλήλους.

Αλλά η αγορά στην οποία πραγματικά επελαύνει είναι η αμερικανική, από όπου πηγάζει πάνω από το 50% των πωλήσεων της Workable. «Αν συνεχίσουμε έτσι, ώς το τέλος του 2015 θα είμαστε το πιο δημοφιλές λογισμικό για προσλήψεις στις ΗΠΑ», δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Πηγή: Καθημερινή

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το