Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>«Το τραγούδι της Γης» «ζωντάνεψε» το Μετόχι «Παλιά Μητρόπολη» του Παλλημνιακού Σχολικού Ταμείου» (photos + videos)
«Το τραγούδι της Γης» «ζωντάνεψε» το Μετόχι «Παλιά Μητρόπολη» του Παλλημνιακού Σχολικού Ταμείου» (photos + videos)
23.06.2014 | 08:55

«Το τραγούδι της Γης» «ζωντάνεψε» το Μετόχι «Παλιά Μητρόπολη» του Παλλημνιακού Σχολικού Ταμείου» (photos + videos)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Μια εξαιρετική θεατρική παράσταση, είχαν την δυνατότητα να απολαύσουν οι κάτοικοι της Λήμνου, την Παρασκευή 20 Ιουνίου στο Μετόχι Μητρόπολης.

Με αφορμή και έμπνευση από «Τραγούδι της Γης» του Στράτη Μυριβήλη, ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός «ΚΟΧΥΛΙ», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου διοργάνωσε σειρά θεατρικών παραστάσεων, βασισμένων στο ομώνυμο έργο.

Η παράσταση, που θα δοθεί και σε Λέσβο και Χίο, πραγματοποιήθηκε, με αφορμή την ολοκλήρωση της δράσης «Τα Μνημεία Ζωντανεύουν», στο πλαίσιο του έργου «Πέλαγος Πολιτισμού», που υλοποιεί το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης και Νησιών Αιγαίου 2007-2013.

Αξίζει να σημειωθεί πως η δράση έχει ως στόχο το άνοιγμα και τη ζωντανή χρήση πολιτιστικών μνημείων με δραματοποίηση κειμένων συγγραφέων, οι οποίοι έλκουν την καταγωγή τους από το Βόρειο Αιγαίο.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης των παραστάσεων, Στρατής Πανούριος, «το κείμενο του Στράτη Μυριβήλη θέτει ξανά το νόημα και το σκοπό της ανθρώπινης ύπαρξής μας, ανακαλύπτοντας τη θεϊκή συγγένεια όλων των όντων και των πραγμάτων.

Ο ανθρώπινος πόνος και το δάκρυ, οι απλές χαρές, η αναζήτηση του θαυμαστού δεν είναι πλέον κάτι ξέχωρο από το Δημιουργό είναι μέρος του, είναι κομμάτι της ύπαρξής του.

Η Γης είναι το μοναδικό μας σπίτι μέσα στη μοναξιά του απείρου, είναι ο τόπος που ενδυόμαστε την Ψυχή για να δοκιμάσουμε ξανά και ξανά τη γεύση της ζωής.

Ο κύκλος των θεατρικών παραστάσεων «Το Τραγούδι της Γης» αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για ένα ποιητικό ταξίδι στον Πολιτισμό του Βορείου Αιγαίου, που θα ζωντανέψει στα νησιά μας, μαζί με τα μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς».

Συντελεστές της παράστασης

Στρατής Πανούριος: Σκηνοθεσία – Διασκευή – Σύλληψη
Βέρα Ζεύκη: Ενδυματολογική Επιμέλεια
Λήδα Ξυδιά: Μουσική Σύνθεση
Στρατής Πανούριος: Αφηγητής
Λήδα Ξυδιά: Κανονάκι, Τραγούδι

 

 

 

Βίντεο: Ρένα Λασκαρίδου

Φώτο: Χρήστος Κακαρνιάς

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το