Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>«Dreamland» όπως... Λήμνος | Ατομική έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου Κοντέλλη
facebook seminaria
«Dreamland» όπως... Λήμνος | Ατομική έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου Κοντέλλη
16.06.2017 | 13:22

«Dreamland» όπως... Λήμνος | Ατομική έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου Κοντέλλη

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ύστερα από μια διαδρομή 25 χρόνων στην φωτογραφία, οι καλλιτεχνικές αναζητήσεις καθώς και η οικονομική συγκυρία οδήγησαν τον φωτογράφο Γιώργο Κοντέλλη ξανά στο σημείο από όπου το ταξίδι ξεκίνησε: στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Λήμνο.

Στην ατομική του έκθεση με τίτλο “Dreamland” που παρουσιάζεται στην Αποθήκη της Μύρινας, ο Γιώργος Κοντέλλης εκθέτει κάτι ιδιαίτερο και μοναδικό: φωτογραφίες με μια διαφορετική ματιά, με φαντασία παρά την οικειότητα τους.

Όπως εξηγεί και ο δημιουργός:
“Φωτογραφίζοντας γνώριμα και αγαπημένα τοπία επαναπροσδιορίζω μέσα μου την έννοια του τοπίου αφήνοντας την φαντασία να εμπλακεί με την πραγματικότητα σε έναν αγώνα ισότιμο. Η εξιδανικευμένη εικόνα του νησιού και η καθηλωτική ομορφιά του τοπίου αναμειγνύονται στο μυαλό και στην καρδιά μου αναπαράγοντας έναν τόπο ονειρικό όπου φύση και άνθρωπος ζουν σε αρμονία. Χρησιμοποιώντας την φωτογραφία πέρα από το φάσμα που το ανθρώπινο μάτι μπορεί να δει προσπαθώ να εξερευνήσω το κομμάτι του ονείρου και να παραθέσω εικόνες που η ματιά μου δεν τις αναγνωρίζει άμεσα, όμως το μυαλό μου τις αποδέχεται ως οικείες και υπαρκτές.”

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 28 Ιουνίου μέχρι και τις 12 Ιουλίου 2017. Τα εγκαίνια τις έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή, 30 Ιουνίου στις 20:30.

Ατομική Έκθεση Φωτογραφίας
Γιώργος Κοντέλλης

«Dreamland»

28 Ιουνίου – 12 Ιουλίου 2016
Εγκαίνια: Παρασκευή, 30 Ιουνίου στις 20:30

Αποθήκη
Αιγαιου 13, Μύρινα 81400
Λήμνος, Ελλάδα

Facebook: https://www.facebook.com/ApothikiLimnos/ 
Website: http://www.apothiki-limnos.com/ 

Kontellis

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018