Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Επειδή δε συμβαίνει εδώ… Κι όμως, συμβαίνει κάπου αλλού.

the roots web banners 06

Επειδή δε συμβαίνει εδώ… Κι όμως, συμβαίνει κάπου αλλού.
11.03.2014 | 17:30

Επειδή δε συμβαίνει εδώ… Κι όμως, συμβαίνει κάπου αλλού.

Συντάκτης/Συντάκτρια: 
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Πόσο σοκαριστικό είναι να βλέπεις εικόνες από παιδιά που υποφέρουν;

Και δη τις περισσότερες φορές εξαιτίας των “μεγάλων”;

Το SaveTheChildrenUK αφορά σε μια οργάνωση με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, που έργο της είναι να σώζει τις ζωές των παιδιών που το έχουν ανάγκη σε ολόκληρο τον κόσμο. Στόχος της οργάνωσης είναι να παρέχει σε κάθε παιδί ό, τι του αξίζει, δηλαδή καλή ποιότητα υγείας, την ευκαιρία για μάθηση και την προστασία από ο, τιδήποτε κακό. Προτεραιότητά της είναι τα παιδιά που υποφέρουν σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, όπως για παράδειγμα τα παιδιά των οικογενειών που επλήγησαν από τον τυφώνα Sandy στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πρόσφατα η οργάνωση στα πλαίσια της καμπάνιας της για τη διάσωση των παιδιών στην εμπόλεμη Συρία, ανήρτησε στην ιστοσελίδα της ένα βίντεο, με θέμα «Πώς θα ήταν το Λονδίνο εάν ήταν Συρία». Το βίντεο παρουσιάζει εικόνες από  τη ζωή ενός νεαρού κοριτσιού που ζει σε ειρηνικό κοινωνικό καθεστώς, όπως αυτό του Λονδίνου, ενώ στη συνέχεια παρουσιάζει  πώς θα ήταν η ζωή του ίδιου κοριτσιού που ζει σε καθεστώς πολέμου, όπως αυτό της Συρίας.

Το βίντεο μέσα σε λίγες ώρες κατάφερε να μετρήσει εκατομμύρια εμφανίσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο λόγος φυσικά είναι το σοκαριστικό περιεχόμενό του, το δηλώνει και ο τίτλος του άλλωστε, “The most shocking second a day video”. Μεγαλύτερο σοκ όμως δεν προκαλεί το βίντεο αυτό καθαυτό, αλλά  το συναίσθημα που σου προκαλεί όταν το δεις.

Κλείνει με τη φράση “Just because it isn’t happening here, doesn’t mean it isn’t happening”, που σημαίνει "Επειδή απλώς δεν συμβαίνει εδώ, δε σημαίνει πως δε συμβαίνει γενικά”. Κι εδώ ακριβώς έγκειται το μεγαλύτερο νόημα. Διότι η φύση του ανθρώπου είναι τέτοια που δεν μπορεί να συλλάβει  τι πραγματικά συμβαίνει σε απόσταση μερικών χιλιάδων χιλιομέτρων. Μπορεί να βλέπει εικόνες στην τηλεόραση ή να διαβάζει στο ίντερνετ τα γεγονότα, αλλά στην πραγματικότητα δεν τα αντιλαμβάνεται ουσιαστικά. Επειδή δεν τα βιώνει ο ίδιος.

Και αυτό ακριβώς είναι που θέλει να περάσει το βίντεο.

Πως επειδή δεν το βιώνεις εσύ, δε σημαίνει πως δεν το βιώνει κάποιος άλλος σε ένα άλλο σημείο του κόσμου.

Και το επιτυγχάνει με τον καλύτερο τρόπο.

Γιατί το να βλέπεις πόσο εύκολα μπορεί να αλλάξει η ζωή ενός παιδιού με τον πιο τραγικό τρόπο, επειδή το αποφάσισαν κάποιοι άλλοι, είναι πραγματικά θλιβερό.

Ακόμη κι αν εσύ είσαι καλά…

Βιργινία

 

 

)
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel