Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Το πιο Ωραίο Βιβλιοπωλείο του Κόσμου

the roots web banners 06

Το πιο Ωραίο Βιβλιοπωλείο του Κόσμου
26.09.2016 | 11:41

Το πιο Ωραίο Βιβλιοπωλείο του Κόσμου

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Βρίσκεται στην περιοχή Recoleta, στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής.

Το El Ateneo Grand Splendid κατασκευάστηκε το 1919 αρχικά ως tango theatre και λίγα χρόνια αργότερα μετατράπηκε σε κινηματογράφο.

Το 2000 ο αρχιτέκτονας Fernando Manzone ανέλαβε την ανακαίνισή του και το μετέτρεψε σε βιβλιοπωλείο, διατηρώντας όμως όλα εκείνα τα στοιχεία που του προσδίδουν την κομψή και διαχρονική μεγαλοπρέπειά του και δικαιολογούν το όνομά του - μεγάλο και υπέροχο.

Σήμερα δέχεται πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες το χρόνο, οι οποίοι βρίσκονται εκεί όχι μόνο για να αγοράσουν κάποιο από τα 700.000 βιβλία που πωλούνται κάθε χρόνο. 

Αλλά και για να απολαύσουν το διάβασμα σε ένα από τα εσωτερικά μπαλκόνια, τον καφέ τους στη σκηνή όπου λειτουργεί το cafe, την ακουστική του πρώην θεάτρου καθώς ένας πιανίστας παίζει ζωντανά τα απογεύματα, την εξαιρετική ατμόσφαιρα του El Ateneo Grand Splendid.

 

Πηγή: klik.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το
youtube channel