Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Έτοιμο το νέο «πακέτο» εξαγγελιών Τσίπρα | Τι θα ανακοινώσει από τη ΔΕΘ

the roots web banners 06

Έτοιμο το νέο «πακέτο» εξαγγελιών Τσίπρα | Τι θα ανακοινώσει από τη ΔΕΘ
14.09.2022 | 08:48

Έτοιμο το νέο «πακέτο» εξαγγελιών Τσίπρα | Τι θα ανακοινώσει από τη ΔΕΘ

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Το πακέτο των μέτρων που θα εξαγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ αναλύθηκε σε κάθε του λεπτομέρεια στην πεντάωρη κοινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου με τον Πολιτικό Σχεδιασμό που πραγματοποιήθηκε χθες στην Κουμουνδούρου.

Όπως έλεγαν στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, «θα είναι ένα ολιστικό πακέτο μέτρων, εναλλακτικό που δεν θα ακολουθεί την πεπατημένη της κυβέρνησης η οποία ενισχύει την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια».
 
Φυσικά θα περιλαμβάνει και φορολογικά αλλά και διαρθρωτικά μέτρα. Άλλα θα είναι άμεσα όπως για παράδειγμα η μείωση του ΦΠΑ στα καύσιμα και στα τρόφιμα και άλλα πιο μακροπρόθεσμα.
 
Η εντολή που δόθηκε προς το οικονομικό επιτελείο είναι πως πρέπει να είναι οι παρεμβάσεις μετρημένες και κοστολογημένες ώστε να μην δίνουν πάτημα για αμφισβήτηση αλλά και να είναι εναρμονισμένες με το διεθνές περιβάλλον όπως έχει διαμορφωθεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση.
 
Στο «προεκλογικό» ουσιαστικά πρόγραμμα που θα παρουσιάσει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρχουν και θεσμικές παρεμβάσεις. Θα υπάρχει ειδική αναφορά στο θέμα του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, μέτρα για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και πρόβλεψη για την χρηματοδότηση τους από τις τράπεζες καθώς επίσης πρόγραμμα για τη Νεολαία με έμφαση όχι μόνο στο στεγαστικό αλλά και στο δημογραφικό πρόβλημα.
 
 
«Θα περιγράψει τους βασικούς πυλώνες για την επόμενη μέρα ο Αλέξης Τσίπρας» έλεγαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο στο οικονομικό όσο και στο πολιτικό πεδίο.
 
Αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους
Αντιμετώπιση της ακρίβειας
Ρύθμιση του πανδημικού ιδιωτικού χρέους
Κράτος Δικαίου και Δημοκρατία
Μάλιστα αμέσως μετά την κοινή συνεδρίαση στην Κουμουνδούρου ο Αλέξης Τσίπρας είχε στο γραφείο του τηλεδιάσκεψη με τους αρμόδιους τομεάρχες αλλά και μέλη του think tank του, για το θέμα της ενεργειακής κρίσης και τις τελευταίες εξελίξεις, προκειμένου να μπουν οι τελευταίες πινελιές και να υπάρξουν διορθώσεις και παρεμβάσεις αν χρειάζονται στο πακέτο των μέτρων.
 
Ενόψει της ΔΕΘ θα είναι και οι συναντήσεις που θα έχει σήμερα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ με εκπροσώπους των εμπόρων (ΕΣΕΕ) και την Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) προκειμένου να ακούσει τις παρατηρήσεις τους για την κατάσταση της αγοράς και τις προτάσεις τους για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
 
Πηγή: iefimerida.gr
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το