Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>«Τσεσμέ»: Αποχώρησε από το Κεντρικό Αιγαίο

the roots web banners 06

«Τσεσμέ»: Αποχώρησε από το Κεντρικό Αιγαίο
25.02.2021 | 19:02

«Τσεσμέ»: Αποχώρησε από το Κεντρικό Αιγαίο

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Αποχώρησε το πρωί από την περιοχή της παράνομης τουρκικής NAVTEX, στο κεντρικό Αιγαίο, το υδρογραφικό σκάφος «Τσεσμέ» -και σύμφωνα με πληροφορίες κατευθύνεται προς την Σμύρνη, ενώ είναι άγνωστο αν θα επιστρέψει στην περιοχή.

Εν τω μεταξύ, η τουρκική πλευρά εξέδωσε νέα NAVTEX, με την οποία δεσμεύει θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λήμνου, Σκύρου και Λέσβου. Σημειώνεται ότι η πρώτη NAVTEX, που χρησιμοποίησε το «Τσεσμέ» για έρευνες νοτίως της Λήμνου, εξέπνεε στις 2 Μαρτίου.

 Ενδεχομένως, η αποχώρηση του «Τσεσμέ» σχετίζεται με την μεγάλη  τουρκική άσκηση με την ονομασία «Γαλάζια Πατρίδα» από τις 25 Φεβρουαρίου μέχρι τις 7 Μαρτίου σε Αιγαίο και Μεσόγειο. Όπως έχει ανακοινωθεί από την Άγκυρα,  87 πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και της ακτοφυλακής, 27 αεροσκάφη, 12 ελικόπτερα, F-16, F-4, αλλά και αποβατικές δυνάμεις θα συμμετέχουν σε αυτην.

Όπως είναι γνωστό, την Τρίτη ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, είχε κατηγορήσει την Ελλάδα ότι «παρενόχλησε» το «Τσεσμέ»  - κάτι που διέψευσε κατηγορηματικά το ΓΕΕΘΑ.  Άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις της Άγκυρας σε σχέση με την επανάληψη των διερευνητικών επαφών - καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα η τουρκική πλευρά επιχείρησε να καταστήσει την Ελλάδα υπεύθυνη για την επιστροφή της έντασης στο Αιγαίο.

 

Πηγή: protothema.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel