Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Λέσβος: Δημιουργείται αυτοτελές γραφείο ΕΛΓΑ
ikteo limnou
Λέσβος: Δημιουργείται αυτοτελές γραφείο ΕΛΓΑ
14.01.2021 | 20:25

Λέσβος: Δημιουργείται αυτοτελές γραφείο ΕΛΓΑ

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Ελλάδα

Αυτοτελές γραφείο ΕΛΓΑ ιδρύεται στη Λέσβο, όπως ανακοίνωσε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής στον νομό κ. Χαράλαμπος Αθανασίου.

Ο κ. Αθανασίου σημείωσε ότι: «Από τον περασμένο Ιούλιο είχα δηλώσει ότι είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί (ιδρυθεί) αυτοτελές γραφείο ΕΛΓΑ στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Μυτιλήνη και δεσμεύτηκα για την ίδρυση και λειτουργία του.

Και αυτό διότι έπρεπε να διασφαλισθεί, μεταξύ άλλων, η ασφάλιση της γεωργικής παραγωγής και του ζωικού κεφαλαίου των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, η επεξεργασία, αξιολόγηση και αξιοποίηση ερευνών σχετικών με τους φυσικούς κινδύνους στη γεωργία, καθώς και η οργάνωση και εφαρμογή προγραμμάτων ενεργητικής προστασίας των καλλιεργειών.

Το αίτημα μου αυτό, που απηχεί και το έντονο ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού για τον πρωτογενή τομέα, έγινε αποδεκτό από τον τότε Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέτζο, οποίος, καταγόμενος από αγροτική περιοχή, αμέσως το υιοθέτησε και ανέλαβε, προσωπικά, την υλοποίησή του.

Έτσι και με την ανταπόκριση και στήριξη από τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Μουτζούρη, υπογράφηκε στις 7.12.2020 Συμφωνία Συνεργασίας (Μνημόνιο) μεταξύ του ΕΛΓΑ και της Περιφέρειας, το οποίο, σήμερα, κατά την πριν λίγων ωρών συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΛΓΑ, εγκρίθηκε.

Το γραφείο θα στελεχωθεί και θα λειτουργήσει εντός των προσεχών ημερών.

Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ καθώς και στον Περιφερειάρχη για την κατανόηση του δίκαιου αιτήματος που τους υπέβαλλα, για λογαριασμό του αγροτικού κόσμου των νησιών μας, και για την άμεση ανταπόκρισή τους προκειμένου να υλοποιηθεί το όλο εγχείρημα».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018