Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Κυβερνητική σύσκεψη για το χάος στη Σαμοθράκη | Τα μέτρα της κυβέρνησης

banner roots

Κυβερνητική σύσκεψη για το χάος στη Σαμοθράκη | Τα μέτρα της κυβέρνησης
19.08.2019 | 09:30

Κυβερνητική σύσκεψη για το χάος στη Σαμοθράκη | Τα μέτρα της κυβέρνησης

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Το χάος που επικράτησε στη Σαμοθράκη θα τεθεί σήμερα επί τάπητος από την κυβέρνηση, με στόχο να λυθεί το ζήτημα και να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Συγκεκριμένα, τις προηγούμενες ημέρες εκτυλίχθηκαν σκηνές απείρου κάλλους στη Σαμοθράκη, με δεκάδες αυτοκίνητα και εκατοντάδες πολίτες να έχουν εγκλωβιστεί στο νησί, καθώς το νησί του βορείου Αιγαίου έμεινε για πολλές ημέρες δίχως ανταπόκριση από πλοίο. Προς το παρόν, τα πλοία Andros Jet, Ζέφυρος και Άναξ εξυπηρετούν την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη.

Σήμερα, Δευτέρα, στο Μέγαρο Μαξίμου θα πραγματοποιηθεί ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη για να δρομολογηθεί μόνιμη λύση στο πρόβλημα που προέκυψε στη Σαμοθράκη, με τη συμμετοχή των υπουργών Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή, Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα και του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου.

Καλεί σε «απολογία» ο Πλακιωτάκης τους υπεύθυνους
Όσα διαδραματίστηκαν στη Σαμοθράκη προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος κάλεσε σε ακρόαση τους υπεύθυνους διαχείρισης των πλοίων ΣΑΟΣ και ΣΑΟΝΗΣΟΣ. Ο κ. Πλακιωτάκης θα ζητήσει εξηγήσεις από τους κατά το νόμο υπεύθυνους για την διαχείριση των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων της γραμμής Αλεξανδρούπολης - Σαμοθράκης «για την μη εκτέλεση των δρομολογίων των εν λόγω πλοίων», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε δελτίο τύπου του υπουργείου.

Οι κινήσεις της κυβέρνησης
Το υπουργείο Ναυτιλίας αμέσως μετά το πρόβλημα συνεννοήθηκε με την εταιρία του «ANDROS JET», για τη συνέχιση των δρομολογίων του, στην γραμμή Αλεξανδρούπολης - Σαμοθράκης (για το Σαββατοκύριακο έχει ήδη ανακοινώσει τα δρομολόγια το υπ. Ναυτιλίας). Επίσης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας - Θράκης, παρατείνεται μέχρι και την Κυριακή 25/8 η ναύλωση του ΑΝΑΞ για την μεταφορά οχημάτων μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης.

Από την κυβέρνηση επεσήμαναν πως, μέχρι χθες, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διέθεσε 10.000 ευρώ για τη διατροφή και την προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης για την ανακούφιση των εγκλωβισμένων επισκεπτών. Η προμήθεια έγινε από καταστήματα και επιχειρήσεις του νησιού και τον συντονισμό είχε ο Δήμος Σαμοθράκης. Επίσης διέθεσε 50.000 ευρώ για τη ναύλωση του «ΑΝΑΞ» για τη μεταφορά στο νησί ειδών πρώτης ανάγκης (τροφίμων και φαρμάκων). Το πλοίο πραγματοποιεί τέσσερα (4) δρομολόγια την ημέρα από και προς τη Σαμοθράκη για διάστημα πέντε (5) ημερών. Παράλληλα εξασφαλίστηκαν 69.000 ευρώ για τη συνέχιση των δρομολογίων του «ΑΝΑΞ» για επιπλέον επτά ημέρες.

Πηγή: iefimerida.gr 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel