Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Κυριάκος Μητσοτάκης | Με τον προϋπολογισμό του 2020 ξεκινάει η μείωση φόρων

banner roots

Κυριάκος Μητσοτάκης | Με τον προϋπολογισμό του 2020 ξεκινάει η μείωση φόρων
16.06.2019 | 18:37

Κυριάκος Μητσοτάκης | Με τον προϋπολογισμό του 2020 ξεκινάει η μείωση φόρων

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

«Με τον προϋπολογισμό του 2020 ξεκινάει η μείωση φόρων» είπε, μεταξύ άλλων, στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι η Βουλή δεν θα κλείσει το καλοκαίρι και το Σεπτέμβριο θα ψηφιστεί το φορολογικό νομοσχέδιο για το 2020. Δεσμεύτηκε για μείωση φόρων όπως ο ΕΝΦΙΑ, ο εισαγωγικός συντελεστής στο 9%, το αφορολόγητο, που θα μείνει εκεί που είναι σήμερα, η μείωση φόρου στα μερίσματα και η πρώτη δόση της μείωσης του φόρου των επιχειρήσεων από 28% σε 24%.  Υπογράμμισε επίσης πως σύντομα θα επεκταθούν οι δόσεις για οφειλές επιχειρήσεων στο Δημόσιο.

«Για το 2019 δεν υπάρχει άλλος δημοσιονομικός χώρος» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. Μίλησε για επαναδιαπραγμάτευση των πρωτογενών πλεονασμάτων με τους ευρωπαίους, με βάση το μοντέλο ανάπτυξης που θα παρουσιάσει.

«Όλοι οι υπολογισμοί για την Ελλάδα γίνονται με την οικονομία να υποαποδίδει» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Ρέγκλινγκ και αντέτεινε πως το σχέδιό του προβλέπει ισχυρή ανάπτυξη.

«Σύμμαχός μας το διεθνές δίκαιο»

«Η Ελλάδα και η Τουρκία πρέπει να ζήσουν μαζί σε ένα πλαίσιο αμοιβαίας συνεννόησης, σεβασμού του διεθνούς δικαίου, αλλά και σεβασμού των άγραφων κανόνων καλής γειτονίας. Έχουμε ισχυρούς συμμάχους και με σύμμαχο το διεθνές δίκαιο θα αντιμετωπίσουμε την Τουρκία με καλή διάθεση αλλά και με αυτοπεποίθηση» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Πιστεύω, ότι σε μία τέτοια προσέγγιση, καλά προετοιμασμένη, με την υποστήριξη των διπλωματών μας, θα επιχειρήσουμε μία συνεννόηση με την Τουρκία πάντα όμως μέσα σε ένα πλαίσιο που για εμάς θα είναι αδιαπραγμάτευτο, όπως η τήρηση του διεθνούς δικαίου και οι κανόνες καλής γειτονίας», πρόσθεσε.

«Δεν θα κάνω καμία απόλυση δημοσίου υπαλλήλου»

«Δεν θα κάνω καμία απόλυση δημόσιου υπαλλήλου» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η αξιολόγηση στο Δημόσιο πρέπει να γίνεται από τον προϊστάμενο. Θα σεβαστώ τις αποφάσεις που έχουν υπάρξει ήδη για γενικούς διευθυντές, οι οποίες έγιναν με την εποπτεία του ΑΣΕΠ» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Υπογράμμισε πως λανθασμένα συνδέθηκε η αξιολόγηση με τις απολύσεις λόγω της πίεσης του ΔΝΤ, η οποία, όπως ανέφερε, πλέον δεν υπάρχει. Κατηγόρησε δε, τον κ. Τσίπρα για fake news και ότι διαστρεβλώνει τα όσα λέει.

«Θα γίνουν στοχευμένες προσλήψεις εκεί που έχουμε ανάγκη. Πρώτα νοσηλευτές και μετά γιατροί, εκπαιδευτικοί ξεκινώντας με τον διαγωνισμό της ειδικής αγωγής που τρέχει και σταδιακές προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών που είναι σήμερα όμηροι. Και 1.500 προσλήψεις αστυνομικών που θα πάνε όλοι στις ομάδες ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ».

Ειδικά για την ομάδα ΔΕΛΤΑ εξέφρασε την πίστη του ότι «σε 3-6 μήνες μπορούμε να έχουμε περισσότερες μηχανές στο δρόμο» προσθέτοντας ότι «θα βρω τα 5 εκατ. που απαιτούνται για νέα αλεξίσφαιρα γιλέκα και σε 1 χρόνο θα έχουμε νέα περιπολικά».

«Οι συνταξιούχοι δεν κινδυνεύουν»

Απευθυνόμενος στους συνταξιούχους είπε ότι «οι σημερινοί συνταξιούχοι δεν κινδυνεύουν. Ό,τι μείωση έγινε, έγινε. Στους νέους συνταξιούχους θα ξαναδούμε την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου» ενώ ξεκαθάρισε ότι «οι απόψεις Ξαφά δεν απηχούν θέσεις της ΝΔ».

Προσκλητήριο για συμμετοχή στις εκλογές

Ο πρόεδρος της ΝΔ απηύθυνε κάλεσμα στους ψηφοφόρους να συμμετάσχουν στις εκλογές, σημειώνοντας πως αν δεν εκλεγεί μια ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση, η χώρα θα μπει σε περιπέτειες.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως η κάλπη ξεκινά από το «μηδέν» και κάλεσε όσους έχουν προγραμματίσει διακοπές, ειδικά τους συνταξιούχους, να πάνε στις κάλπες.

«Στόχος μου, να μην είμαι κλεισμένος στο Μ. Μαξίμου»

«Το Υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάζει κάθε μήνα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ανέφερε ότι στόχος του είναι όσο μπορεί -μια φορά το μήνα, εάν είναι δυνατόν- να συζητά με τους πολίτες και να μην είναι «κλεισμένος» στο Μ. Μαξίμου σε προστατευμένο περιβάλλον από συμβούλους – κόλακες, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Θα ζητήσω να επιστρέψουν οι εταιρικές καταθέσεις στην Ελλάδα»

«Θα ζητήσω να επιστρέψουν οι εταιρικές καταθέσεις στην Ελλάδα, αφού θα δώσουμε κίνητρα στις επιχειρήσεις στη φορολογία και για επενδύσεις και για την επιβράβευση των εργαζομένων του», τόνισε.

Για τη φοροδιαφυγή σημείωσε ότι θα στοχεύσει σε επιχειρήσεις και θα ζητά αποδείξεις από την ταβέρνα ή υδραυλικούς, και όχι από τα σούπερ μάρκετ για το χτίσιμο του αφορολόγητου.

Αναφορές σε Στουρνάρα, Αβραμόπουλο και Πικραμμένο

«Ο Γ. Στουρνάρας είναι πολύ καλός κεντρικός τραπεζίτης» είπε ο κ. Μητσοτάκης και επέκρινε την κυβέρνηση για τις σχέσεις της μαζί του.

«Στο τέλος του έτους θα λήξει η θητεία των επιτρόπων» ανέφερε επίσης ο κ. Μητσοτάκης και χαρακτήρισε πολύ καλό επίτροπο τον κ. Αβραμόπουλο.

Μίλησε, τέλος, με θερμά λόγια για τον Π. Πικραμμένο αλλά απέφυγε να αποκαλύψει εάν θα είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ.

Γιατί δεν θα κάνει ντιμπέιτ με τον Αλέξη Τσίπρα

Ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Σημείωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα κληθεί να απαντήσει για τα πεπραγμένα του τα προηγούμενα χρόνια.

Είπε ότι δεν θα κάνει ντιμπέιτ μόνο με τον πρωθυπουργό καθώς αντίπαλοί του είναι όλοι οι αρχηγοί.

Τόνισε ότι η ΝΔ είναι η μετριοπαθής πατριωτική δύναμη και κάλεσε τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν τη ΝΔ και να μην επιλέξουν κόμματα που βρίσκονται στα δεξιά ή στην άκρα δεξιά.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel