Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Ψηφίζονται σήμερα στη Βουλή οι 120 δόσεις και μαζί τα προεκλογικά δώρα της κυβέρνησης

banner roots

Ψηφίζονται σήμερα στη Βουλή οι 120 δόσεις και μαζί τα προεκλογικά δώρα της κυβέρνησης
15.05.2019 | 14:16

Ψηφίζονται σήμερα στη Βουλή οι 120 δόσεις και μαζί τα προεκλογικά δώρα της κυβέρνησης

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις 120 δόσεις, στο οποίο έχουν κατατεθεί τόσο τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την 13η σύνταξη, όσο και η μείωση του ΦΠΑ.

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, η 13η σύνταξη θα έχει μόνιμο χαρακτήρα και θα αφορά όλους τους συνταξιούχους, περίπου 2.523.038 ωφελούμενους.

Όπως διευκρινίζεται στην τροπολογία η οποία κατατέθηκε χθες στο σχέδιο νόμου, θεσμοθετείται ως μόνιμο μέτρο η καταβολή στους συνταξιούχους της 13ης σύνταξης, με σκοπό την ενίσχυση και την επαύξηση των εισοδημάτων των συνταξιούχων, των δικαιούχων επιδομάτων σύνταξης με αιτία την αναπηρία και των ανασφάλιστων υπερηλίκων.

Η ρύθμιση 120 δόσεων αφορά σε ληξιπρόθεσμες οφειλές που συσσωρεύτηκαν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2018 και η πλατφόρμα για τη διευθέτησή τους αναμένεται να μείνει ανοικτή μέχρι τις 28 Ιουνίου.

Στη βουλή και η μείωση του ΦΠΑ από 24% σε 13% σε τρόφιμα και ενέργεια, μέτρο το οποίο θα εφαρμοστεί αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Με την ολοκλήρωση της συζήτησης για τα μέτρα της Κυβέρνησης θα ακολουθήσει η ψηφοφορία, όπως ανακοίνωσε χθες ο προεδρεύων τη συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης.

Πηγή: iefimerida.gr 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το