Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Καταιγίδες και «βουτιά» της θερμοκρασίας

banner roots

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Καταιγίδες και «βουτιά» της θερμοκρασίας
11.03.2019 | 14:47

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Καταιγίδες και «βουτιά» της θερμοκρασίας

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Νέο έκτακτο δελτίο για το κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει από αύριο, Τρίτη, μεγάλο τμήμα της χώρας, εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Η ΕΜΥ προειδοποιεί για μεταβολή του καιρού από τα δυτικά και βόρεια της χώρας, από τις πρωινές ώρες της Τρίτης, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. 

Στο «μενού» της κακοκαιρίας, σύμφωνα με την ΕΜΥ, περιλαμβάνονται επιπλέον πολύ θυελλώδεις άνεμοι, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς το νότο και τις χιονοπτώσεις, κυρίως στα ορεινά. 

-Την Τρίτη 12/03/2019 οι καταιγίδες και οι κατά τόπους χαλαζοπτώσεις θα επηρεάσουν:

Από τις πρωινές ώρες το Ιόνιο και βαθμιαία την υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα και από τα βόρεια. Από το μεσημέρι τη Θεσσαλία, τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού αιγαίου, την Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), τη Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο και σταδιακά τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. 

-Την Τετάρτη 13/03/2019 τα ίδια φαινόμενα θα επηρεάσουν:

Τις πρωινές ώρες την Αττική, την Ανατολική Πελοπόννησο, την Ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, μέχρι το μεσημέρι την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Κυκλάδες και μέχρι το απόγευμα την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. 

«Βουτιά» 12 βαθμών Κελσίου και «τρελά» μποφόρ

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η ένταση των ανέμων την Τρίτη θα φτάσει στα πελάγη τα 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης. 

Σε ό,αι αφορά τη θερμοκρασία, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν πτώση της τάξης των 10 με 12 βαθμών, που θα γίνει αισθητή αρχικά στα Βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες της Τρίτης και τις πρωινές και βραδινές ώρες της Τετάρτης στα Κεντρικά και Βόρεια ηπειρωτικά. 

Οι χιονοπτώσεις

Η ΕΜΥ κάνει λόγο για χιονοπτώσεις που θα είναι κατά τόπους πυκνές, από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης, μέχρι και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Στερεάς και πρόσκαιρα στα ορεινά της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου.

 

Πηγή: iefimerida.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το